Tarih: 01.07.2020 14:04

KAHVEHANELER UNUTULDU

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın 28 Haziran 2020 tarihli ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü ifadeli 10332 sayılı genelgesi çerçevesinde tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin faaliyete başlamasının kararlaştırılması konusunda olağan üstü toplandı. Yapılan toplantıda, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin “Covid-19 Kapsamında Sinema, Tiyatro ve Diğer Kültürel Etkinliklerle İlgili Alınması Gereken Önlemler” başlığında belirlenen tedbirler ile Kültür ve Turizm Bakanlığının 23.06.2020 tarihli ve 432597 sayılı genelgesinde işaret edilen önlemlere riayet edilmesi kaydı ile 16.03.2020 tarihli ve 5361 sayılı genelge ile faaliyetleri durdurulan “tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren, alınacak tedbirlerle beraber faaliyetlerine başlayabileceğini kararlaştırdı.

 

KAHVECİLER HALA BEKLİYOR

 

1 Temmuz itibariyle iş yerlerinde oyun yasağının kaldırılacağını ümit eden kahveciler, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin faaliyetlerine alınacak tedbirlerle başlayabileceğini kararlaştırmasının ardından yeniden hayal kırıklığına uğradı. Pandemi sürecinde kapanan işyerleri nedeniyle büyük maddi kayıplar yaşayan kahveciler, 1 Haziran’da geçilen normalleşme sürecinde yeniden kapılarını müşterilerine açtı. Ancak kahvehane işletmecileri, oyun yasağı nedeniyle müşteri bulmakta zorluk çekiyor. Kahvehane işletmecilerinin istekleri, son yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’ndan da karşılık bulmadı. Yaşan duruma tepki gösteren Bizim Arena Maç ve Okey Salonu İşletmecisi Hüseyin Güneş, “Biz günah keçisi miyiz?” diyerek sitem etti.

 

“1 AYDIR BOŞA BEKLİYORUZ”

 

1 Haziran’dan bu yana oyun yasağının kalkacağı günü iple çektiklerini dile getiren Bizim Arena Maç ve Okey Salonu İşletmecisi Hüseyin Güneş, oyun oynatılmayan bir kahvehanenin kapalı kalmasından daha fazla zarar ettiğini dile getirdi. Güneş, “İş yeri kapalıyken elektrik ve su faturası gelmiyordu. Şimdi dükkan açık ama iş yok. Müşteri kaybetmemek için her gün dükkanımızı açıyoruz. Gelen belli sattığımız ürünler belli. Kazancımız, faturalar ve dükkan kirasına denk gelmiyor. Biz bu şartlarda evimize nasıl ekmek götürelim. İnternet kafeler, sahiller, kafeler, tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezleri açıldı. Biz günah keçisi miyiz? Koronanın tek nedeni kahvehaneler mi? Oyun yasağı devam ederse, evimize ekmek götüremeyeceğiz. Bu gidişle dükkanlarımızın kepengini kapatıp yeni iş arayışına gireceğiz” diyerek yaşadığı sıkıntıları anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —