Tarih: 01.07.2020 13:59

“UYUŞTURUCU KULLANAN GENÇ SAYISI ARTIYOR”

Facebook Twitter Linked-in

ÜLKÜ Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Gazipaşa İlçe Başkanı Muammer Dönmez, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Selinus Kalesi önünde yeni açılan Kafe 1923’te yapılan kahvaltıya, Ülkü Ocakları yönetiminde bulunan bazı isimlerde katıldı. Koronavirüsü salgını nedeniyle uzun bir süre basın mensuplarından uzak kaldığını dile getiren Dönmez, “Sıkıntılı süreçten geçtik ve hala salgın riski devam ediyor. Pandemi nedeniyle basın mensuplarıyla uzun zamandır bir araya gelememiştik” dedi.

 

“AİLELER BAŞTA OLMAK ÜZERE HERKES DUYARLI OLMALI”

 

Gazipaşa’da gençlerin son zamanlarda uyuşturucu madde kullanmaya yöneldiğini iddia eden Ocak Başkanı Dönmez, uyuşturucu konusunda ailelere uyarıda bulunarak, “Gazipaşa'da uyuşturucu madde kullanımında ciddi bir artış var. Gün geçtikçe uyuşturucu kullanan genç sayısı artıyor ve bu durum bizi çok üzüyor. Gazipaşa gençliği hiç iyi bir yere gitmiyor. Özellikle ailelerin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bir devlet hiç bir zaman her gencin başına bir polis dikip onu sürekli kontrol altında tutamaz. Bu kontrolü sağlayacak olan okulda öğretmen, evde anne baba olacaktır. Bu konuda her kesimin çok dikkatli ve duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

 

“GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Gazipaşa Ülkü Ocaklarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak faaliyetler yaptığını ifade eden Dönmez, “Gelecek yıl için okul sezonu açıldıktan sonra, Gazipaşa Ülkü Ocakları olarak çeşitli faaliyetlerle gençlerimizi madde kullanımından uzaklaştırmaya çalışacağız. Gençlik Spor Müdürü ile görüşüp daha etkin olmak istiyoruz. Özellikle gençlerin ata sporuna yönelmesine, mesela güreş gibi, cirit gibi sporlara yönelmesini sağlayacağız. Tabi bunda Gençlik Spor Müdürlüğü’nün de bize katkısı olacağını düşünüyoruz. Gençlerimizi bu şekilde farklı alanlara yönlendirerek gençleri madde kullanımdan uzak tutmamız gerekiyor. Bu konuda gerekli çalışmaları Emniyet Müdürümüzün de yapacağına inanıyorum. Gerekli görüşmelerimizi de yaptık. Fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.

 

“KALEYE BAYRAK DİKECEĞİZ”

 

Gazipaşa Kalesine büyük bir Türk Bayrağı dikmeyi amaçladıklarını söyleyen Dönmez, “Gazipaşa’nın merkez kalesi sayılan Gazipaşa Kalesinde dev bir Türk bayrağı asmak istiyoruz. Burada zaten bir bayrağımız var ama daha büyüğünü kaleye asmak istiyoruz” dedi.

 

“KALENİN BAKIMA İHTİYACI VAR”

Öte yandan Dönmez, Gazipaşa Kalesinin bakım ve onarıma alınarak, ziyaretçilerin daha rahat gezebileceği bir alana çevrilmesi gerektiğine vurgu yaparak, yetkilerden yardım istedi. Gazipaşa Kalesinin Gazipaşa için öneli olduğunu belirten Dönmez, “Dışarıdan gelen dostlarımız ve ziyaretçilerimiz, kaleye nasıl ve nereden çıkarız? Diye soruyor. Gazipaşa Kalesinin kesinlikle bakıma ihtiyacı var” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —