Tarih: 24.06.2020 12:00

BALTAYI TAŞA VURDULAR

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Manşet Gazetesi, Selinus Sahili’ndeki bir işletmede yaşanan fahiş fiyat tartışmaları ve sonrasında cereyan eden olayları gün yüzüne çıkarıyor. Yaklaşık iki hafta önce yayımlanan bir haber metninde, sahilde faaliyet gösteren bir işletmenin yüksek fiyatlarla vatandaşları kazıkladığı iddia edilmişti. Söz konusu haberin ardından gazetemiz; işletme sahibinin açıklamalarına yer vermiş ve işletme sahibinin bazı iddialarını Gazipaşa kamuoyuna duyurmuştu. Anacak işletme sahibi, gazetemizde çıkan haberin ardından ilçemizde yayın yapan yerel bir gazete ile internet haber sitesine ve kazık iddiasında bulunan Alanya merkezli haber sitesine açıklama vererek, kendi ağzıyla verdiği röportajı yalanladı.

 

AÇIKLAMA VERMEK İÇİN BİZİ ARADI

 

İşletme sahibinin açıklaması üzerine haberi yapan Gazipaşa Manşet Gazetesi ortağı Selçuk Öztürk, yaşanan gelişmeleri bir bir anlattı. Öztürk, “Kazık iddiasının yer aldığı haber yayımlandıktan sonra işletme sahibi beni arayarak söz konusu habere cevap vermek istediğini belirtti. İşletme hakkındaki söz konusu haber 8 Haziran 2020 tarihinde saat 11.57’de yayımlandı. İşletme sahibi bir gün sonra saat 18.19’da beni aradı ve konuyla ilgili açıklama yapmak istediğini, 10 Haziran 2020 günü saat 11.00’de işletmesinde beni beklediğini söyledi. 10 Haziran günü saat 11.00’de işletme sahibiyle buluşmak için sahile gittim. Çalışanlar, patronlarının gelmediğini söyleyince, Manşet Gazetesi’nden geldiğimi, geldiği zaman kendisine iletmelerini söyledim. İşletme sahibinin yakın bir saatte sahile geleceği düşüncesiyle belediyeye ait Halk Büfe’ye giderek kendisinden telefon bekledim.

 

SAAT 11.30’DA ARADI

 

Halk Büfe’de yarım saat oturduktan sonra işletme sahibi beni aradı. İş yerine geldiğini ve beni beklediğini söyledi. Söz konusu işletmeye gittim. Sahilde bulunan başka bir işletmede bir araya geldik. Yaşanan olayları özet geçti. Röportaj için ses kaydı alacağımı belirttim. Konuşmaya “Başlayabilirsiniz” diyerek telefonu işletme sahibinin önüne koydum. Gazetemizde çıkan iddiaların fazlasını da söyleyerek röportaj verdi. Ayrıca kayıt esnasında aldığımız röportajı, çektiğimiz fotoğrafları gün içinde gazeteye koyacağımızı, bir gün sonra da yayımlayacağımızı belirttim. Röportaj içinde de ses kaydının röportaj olduğunu kanıtlayan kendi sözleri mevcut. İki gün sonra, 'ben röportaj vermedim, sohbet ortamında konuştuk, ben buranın zabıtası hakkında bir şey söylemedim' diye nasıl söyleyebilir anlamış değilim. Anladığım kadarıyla, ortamı yumuşatmak için bir açıklama yapmak amacındaydı ama yapılan açıklamayla gazetemizin itibarı zedelenmek istendi. 

 

MANŞET GAZETESİ BELGESİZ HABER YAPMAZ

 

Hadi işletme sahibi ben röportaj vermedim diye söyledi; yazdığı köşe yazısıyla bize basın meslek ilkesi dersi vermeye kalkan sözde gazeteci, bizim elimizde kayıt, belge olmadan bu tarz bir haberi yapacağımızı nasıl düşündü? Sorsan gazetecilikte tecrübe abidesi… Ama söz konusu Gazipaşa Manşet Gazetesi’ni karalamak olunca, ne basın meslek ilkesi kalır onun için ne de tecrübe abideliği… Gazipaşa Manşet Gazetesi’nin kayıtsız, belgesiz haber yapmayacağını tüm okurlarımız gibi sizlerinde bilmesini isterim” dedi.

 

GAZİPAŞA BASINININ GURURUYUZ

 

Manşet Gazetesi’nin Gazipaşa basınının gururu olduğunu dile getiren Öztürk, “Gazipaşa Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi olarak şunu belirtmek isterim: Gazetemiz bünyesinde görev alan arkadaşlarımızın gazetecilik konusundaki tecrübelerinden zerre kadar şüphe duymam. Gazetemiz bünyesinde görevli üç kişinin sarı basın kartlı gazeteci olduğunu ve bu noktada Gazipaşa’da tek gazete olduğumuzu belirtmek isterim. Ayrıca üç arkadaşımızın da 20 yıla yakın bu meslekte çalıştığını gururla söylerim. İki iletişim fakültesi mezununun görev aldığı gazetemizi, bir iletişim fakültesi mezununun yönettiğini, bu noktada da Gazipaşa’da bir ilk olduğumuzu herkesin bilmesini isterim” ifadelerini kullandı.

 

TOKAT GİBİ CEVAP

 

Haberimizi yalanlamaya kalkan gazeteciye gazetecilik dersi veren Öztürk, “Gazetesinin sütunlarında, bizi yalan haber yapmakla suçlayan sözde gazeteciye de şunları söylemek istiyorum: Bilgi, birikim, tecrübe ve eğitim konusunda hele hele ‘Basın Meslek İlkeleriyle' ilgili Gazipaşa Manşet Gazetesi’ne ders vermek sana düşmez. Gazipaşa’da gazetecilik konusunda bize ders verecek en son kişi sensin. Biz, Cumhuriyet Meydanı gazeteciliği yapmıyoruz. Akşama kadar meydanda oturup, iki sayfa gazete çıkarmıyoruz. Ayrıca, elimizde belge olmadan habere de imza atmayız. İsminin önüne iki satır unvan koyarak araştırmacı gazeteci olunmuyor. Bizi karalamadan önce söz konusunu konuları araştırma gereksinimi bile duymadın. Bizim doğrularımızı yalanladığını sanman bizim doğruluğumuzu, tarafsızlığımızı etkilemez. Ne demiş eskilerimiz, 'Altın çamura düşmekle kıymetini yitirmez” şeklinde konuştu.

 

HUSUMET İDDİASI DA YALAN

 

Öte yandan Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve söz konusu kazık iddialarını kaleme alan muhabirle aralarında hiçbir husumetin bulunmadığını söyleyen Öztürk, “Bu sözde gazeteci, açıklama yaptığı TV kanalında benim zabıta ve muhabirle aramda husumet olduğunu ifade etti. Benim zabıta ve muhabirle hiçbir şekilde husumetim yoktur. Yaşanan olaylar hakkında yasal haklarımızı kullanmak için avukatlarımız gerekli çalışmaları yapıyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —