YENİ HİZMET BİNASI İÇİN KAYNAK YOK

Belediye Başkanı Yılmaz, mevcut hizmet binasının yetersiz olduğunu belirterek, “Yapılması planlanan binanın yeri de projesi de hazır. Param olsa bugün yaparım ama büyük bir kaynak gerekiyor” dedi.

GÜNDEM 24.06.2020 11:59:28 0
YENİ HİZMET BİNASI İÇİN KAYNAK YOK

GAZİPAŞA Belediyesi mevcut hizmet binasının yetersiz kalması üzerine, Pazarcı Mahallesi’nde iki katlı ek hizmet binası yapıldı.  Gazipaşa nüfusunun 50 bini geçmesiyle birlikte yetersiz kalan hizmet binasında daha sağlıklı bir şekilde işlerin yürütülmesini sağlamak için birimlerden bir kısmı yeni yapılan binaya taşınacak. Gazipaşa Adliyesi’nin yanında belediye hizmet binası için ayrılan boş araziye ise ne zaman temel atılacağı merak konusu oldu. Gazipaşa Belediye hizmet binasının yetersizliği nedeniyle Belediye Meclis Toplantıları, Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

 

KAYNAK GEREKİYOR

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yeni belediye hizmet binası için büyük bir kaynak gerektiğinin altını çizdi. Mali disiplini sağladıktan sonra yeni binanın da temelini atabileceklerini söyleyen Başkan Yılmaz, konuyla ilgili net konuşmadı. Belediye Başkanı Yılmaz, “Yeni binanın temelini atarız ama önce belediyenin mali disiplinini sağlamamız lazım. Daha sonra o temeli de atarız inşallah. Kesin söz vermeyelim bu konuda. Çünkü param olsa bugün yerim hazır, her şeyim hazır. Temeli atacağım. Ama büyük bir kaynak gerekiyor.  Herhalde 10-15 milyon gerekiyor” dedi.

 

ÇELİK DE YETERSİZ DEMİŞTİ

 

Önceki Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik de, belediye hizmet binasının yetersiz olduğunu ancak öncelikli olarak yapılması gereken sorunlar olduğunu söylemişti. Çelik, Mevcut bina geçmişte de yetersizdi şimdi de yetersiz. Göreve geldiğimizde daha önce hazırlanan projeyi satın aldık ancak bina yapımına başlamadık. Yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olacak bina çok geniş ve ferah. Hazırlanan projede,  belediye başkanının odası mahalle konağı kadar. Bizler keyfimizi düşünsek hizmeti bir kenara bırakıp, bu binayı yapar içinde keyif çatardık. Ancak Gazipaşa'mızın 20 yıllık bekleyen sorunları, delik deşik yolları, kaldırımsız sokakları dururken bizlerin bu binada oturmasına vicdanım el vermedi” demişti.