KENTSEL DÖNÜŞÜM HAYAL OLDU

İstiklal Mahallesi’nde yapılmak istenen kentsel dönüşüm projesi gerçekleşmeyince, vatandaşlar evlerine döndü. Başkan Yılmaz, “Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bir anlaşma yok. İkinci bir kombi vakası yaratmamamız lazım” dedi.

GÜNCEL 20.06.2020 14:46:17 0
KENTSEL DÖNÜŞÜM HAYAL OLDU

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından İstiklal Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi sona erdi. Önceki Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan kentsel dönüşüm projesi sonlandırıldı. 12 bin 755 metrekare alanda uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesinin 1 yıl içerisinde yapılması planlanıyordu.

 

İKİNCİ BİR KOMBİ OLAYI YARATMAYALIM

 

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Biz göreve geldiğimiz zaman bu konuyla ilgili belediyede dosya yoktu. Bu nedir diye sağa sola sorduk ve topladığımız bilgilerle dosya oluşturmaya çalıştık. Elimizde bir anlaşma, herhangi bir şey yok. İkinci bir kombi olayı yaratmamamız lazım, dikkatli olmamız lazım” dedi.

 

“YAPILMIŞ BİR ŞEY YOK Kİ İPTAL EDİLSİN”

 

Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker ise “Göreve başladığımızda Çevre ve Şehirciliğe yazı gönderdik. Bana gelen yazıda riskli yapı tespitine ilişkin bir rapor yazılmadığını gördük. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yapmış ama kentsel dönüşüme göre değil. Bizim yapacak gücümüz yok, belediyenin zaten yeri yok. 18. madde uygulaması iptal olmuş, yeniden yapılacak. Orayı revizyon çalışmamızla eski plana döndürmeyi düşünüyoruz. Ondan sonra iptal olan 18’i yenileyeceğiz. Vatandaşlara evlerine oturabileceklerini söyledim. Çünkü orada ‘oturulamaz’ diye hiçbir rapor yok. Zaten yapılmış bir şey yok ki iptal edilsin” dedi.

 

2017 EYLÜL AYI MECLİSİNDE ONAYLANMIŞTI

 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin 2017 yılı Eylül ayı toplantısına katılan Alanyalı Şehir Plancısı Mustafa Başak, İstiklal Mahallesi’nde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi vermişti.  Eylül ayı Belediye Meclisi’nde, İstiklal Mahallesi’nde belirlenen alanın Kentsel Dönüşüm Uygulama Alanı olarak ilan edilmesi; CHP’li İsmet Tok, Şema Şenli, Şevket Gülcan ile MHP’li Nazmiye Gül Özgörü’nün hayır, MHP’li Mahmut Baş, Eşref Özdemir ve AK Parti grubunu evet oyuyla kabul edilmişti.

 

İŞTE PROJENİN AYRINTILARI

 

İstiklal Mahallesi’nde 12 bin 755 metrekare alanda uygulaması düşünülen projede, konutların yanı sıra ticari alanlar ve sosyal donatı alanları, spor alanları ve engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı alanlar planlanıyordu. Ayrıca, 130 metrekare, 80 metrekarelik daireler planlanıyordu. Düşünülen projeyle, Gazipaşa Belediyesi’ne 2 bin 357 metrekare civarında yol ve 21 civarında daire düşmesi öngörülüyordu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27