HİZMET BELEDİYEDEN BEDELİ YÜKLENİCİDEN

DSİ tarafından sulama suyu hattı yapımı nedeniyle kazılan yollarla ilgili vatandaşlardan şikayet aldıklarını söyleyen Yılmaz, “Önce, tahrip olan yolları tespit ettik. Bu yolları Gazipaşa Belediyesi olarak biz yapacağız. Yüklenici fir

GÜNCEL 19.06.2020 14:11:43 0
HİZMET BELEDİYEDEN  BEDELİ YÜKLENİCİDEN

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Durmuş Ali Toker ve Ahmet Kalaycı ile birlikte yeni yapılan Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda belediyenin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. Gazipaşa Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ)13. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Gazipaşa Ovası Sulama Suyu Projesi kapsamında sulama suyu hattı yapımı nedeniyle tahrip olan yollara asfalt dökülecek. Gazipaşa Belediyesi ve yüklenici firma Vektörel Arksu Proyap Adi Ortaklığı’nda imzalanan protokolle, Gazipaşa Ovası Sulama Suyu Projesi Kapsamında Bakılar, Muzkent, Çobanlar, Beyrebucak, Macar ve Çalıpınar mahallelerine sulama suyu hattı yapımı nedeniyle tahrip olan yollara belediye tarafından bütümlü sıcak kaplama binder ya da sathi kaplama yol çalışması yapılacak. Yapılacak kaplama bedeli ise Vektörel Arksu Proyap Adi Ortaklığı tarafından karşılanacak.

 

İŞİ BELEDİYE YAPACAK BEDELİ FİRMA ÖDEYECEK

 

Konuyla ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, DSİ tarafından sulama suyu hattı yapımı nedeniyle kazılan yollarla ilgili vatandaşlardan şikayet aldıklarını söyledi. Bozulan yolların belediye tarafından yapılması gerektiği yönünde algı olduğuna değinen Yılmaz,  DSİ Bölge Müdürü ve DSİ’nin müteahhidiyle görüştüğünü bildirdi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Çünkü onlar yolları tahrip etmişti ve onların yapması gerekiyordu. ‘Bize biraz süre tanı, yapacağız’ diyorlardı. 2-3 gün önce Vektörel Arksu Proyap Adi Ortaklığı isimli yüklenici firma ile anlaştık ve bir protokol imzaladık. DSİ Bölge Müdürümüz de bize bu konuda yardımcı oldu. Önce, tahrip olan yolları tespit ettik. Bu yolları Gazipaşa Belediyesi olarak biz yapacağız. Onlar da gerekli katkıyı bize sağlayacak. İlk peşinat miktarını da yatırdılar. Biz de hemen işlemlerimize başladık. İnşallah Ağustos ayı içerisinde bu yolları yapmış olacağız” dedi.

 

“BİRAZ DAHA SABREDELİM”

 

Toz toprak içinde yaşamanın zor olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımız bizi bağışlasınlar lütfen. Çünkü toz toprak içinde yaşamanın ne kadar zor bir durum olduğunu biliyoruz. Balkona çamaşır asamamak, balkonda oturamamak ya da seraların tozla dolması zor bir durum.  Ama tabi bizim belediyemizin elinde olan bir şey değildi. Biz geldiğimiz günden bu tarafa bu sorunun çözümü için zaten uğraşıyorduk. Belediye olarak sık sık da eleştiri alıyorduk. ‘Niye yapmıyorsunuz?’ diye soruyorlardı. Biz belediye olarak sorunun farkındaydık. Şu anda bu sorunu büyük ölçüde halletmiş durumdayız. Bu yolların hepsini yapacağız. Vatandaşlarımızın bir ay kadar daha sabırlı olmasını bekliyorum. İnşallah bir ay sonra bu sorun kalmayacak” diye konuştu.

 

6 MAHALLEDE YOLLAR ASFALTLANACAK

 

Bakılar, Muzkent, Çobanlar, Beyrebucak, Macar ve Çalıpınar mahallelerine toplam 15,5 kilometre asfalt döküleceğini belirten Yılmaz, “Yaptığımız protokol gereği; Bakılar Mahallesi ile Fidanlık Caddesi bağlantı yolu yaklaşık 400 metre, Muzkent Mahallesi’nde sathi asfalt kaplama yaklaşık 1,5 kilometre, yine Çobanlar ve Beyrebucak Mahallesi’nde bağlantı yolları var 1,5 kilometreye yakın,  yine Çobanlar ve Beyrebucak Mahallesi bağlantı yolları 4,5 kilometreye yakın. Macar Mahallesi Salman mevkii bağlantı yolu var sathi asfalt 1,3 kilometre, yine Macar Mahallesi’nde Fahri Özçelik İlköğretim Okulu’yla deniz bağlantı yolu 500 metre, Macar Mahallesi Yeni Cami ile deniz bağlantı yolu yaklaşık 1 kilometre, Macar Mahallesi ile deniz bağlantı yolu yaklaşık 1 kilometre, Beyrebucak Mahallesi Dere mevkii yolu 2,5 kilometre, Çalıpınar Mahallesi yolu yaklaşık 1,5 kilometre yapılacak.  Büyük oranda sathi asfalt dökülecek. Çünkü önceki asfaltlar sathi asfalt olduğu için eski haline getirmeye çalışıyoruz. Tespit ettiğimiz toplam 15,5 kilometreye yakın yolu biz yapacağız, parasını DSİ müteahhidinden alacağız. Onun dışında, bu yıl yine belediyemizin kendi imkânlarıyla dökeceği asfalt olacak. Hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah, toz toprak şikâyetinin çok olduğu, acil olan yerlere belediye imkânlarıyla da asfalt dökmeye devam edeceğiz. Öte yandan Yakacık Mahallesi’nde tünel şantiyesi var. Tünel inşaatı devam ediyor. Onlarla da anlaşmaya vardık. Tünel inşaatını yürüten firmayla birlikte bazı mahallelerin asfaltını yapacağız” dedi.

 

“YAYLA YOLLARINA EL ATILACAK”

 

Bozuk olması nedeniyle sık sık eleştirilen yayla yollarıyla ilgili de konuşan Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Sugözü Grup Yolu ve yayla yolları Büyükşehir’in sorumluluğundadır. Ben göreve geldiğim günden bu yana Sugözü Grup Yolu başta olmak üzere, Büyükşehir’e ait gördüğüm bütün bozuk yolları rapor ediyorum. Yine Muhittin başkanıma toplantılarda söylüyorum. Mesaj çekiyorum, telefon ediyorum. Vatandaşlar nasıl beni arayıp bildiriyorsa, bende Büyükşehir’i arayıp ilgili yerlere bildiriyorum. Bunların belli bir süreci olması gerekiyor. Hazırlık yapacaksınız,  altyapıyı yapacaksınız. İhale süreci olacak. Muhittin Başkanım bundan yaklaşık 15 gün önce görüştüğümüzde bu sene kesin yapıyoruz sözünü verdi. Sanırım ilk etapta Sugözü’nde altyapısı hazır yerlere asfalt dökecekler. İhale süreçleri devam ediyor diye biliyorum. En kısa zamanda Büyükşehir Belediyemiz o yola el atacak. Zaten yapıyor. Bir yıldır aşağı yukarı o bölgede çalışılıyor. Daha kısa sürede yapmaya çalışacaklar. Yayla yolları kesin Büyükşehir’in diyip çekilmiyoruz.  Biz de elimizden geldiği kadarıyla yayla yollarını açmaya gayret ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde bu işi götürüyoruz. Yine köylerimizde kış nedeniyle kapanan, göçen, menfezi tıkanan yerler var. Büyük ölçüde bunları da yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Tahmin ediyorum bir ay sonra el atmadığımız köy kalmamış olacak. Şuanda 3 tane ekibimiz değişik mahallelerde çalışıyor. Çalışmaya da devam edecekler. Bizde bu süreçte asfalt için gerekli hazırlıkları yapacağız. Köylerdeki ekiplerimizi ağustos ayında çekeceğiz. Bütün gücümüzle asfalt çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.