LGS HAZIRLIKLARI TAMAM

Gazipaşa’da, yarın yapılacak Liselere Giriş Sınavı öncesi okullarda tüm hazırlıklar yapıldı.

EĞİTİM 19.06.2020 14:06:28 0
LGS HAZIRLIKLARI TAMAM

GAZİPAŞA’DA hafta sonu Liselere Giriş Sınavı (LGS) yapılacak. Gazipaşa’da cumartesi günü 26 okul ve 65 salonda 982 öğrenci sınava girecek. Sınavda 185 öğretmen gözetmen olarak görev alacak. İki oturum şeklinde gerçekleşecek LGS’de, ilk oturum sabah 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, LGS öncesi gereken tedbirlerle ilgili okullarda incelemelerde bulundu.

 

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Kocagöz, LGS öncesi tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Müdür Kocagöz, ilçe halkını sınav saatlerinde duyarlı olmaya davet etti.  Kocagöz, “Sınavlardan önce 26 okulumuzda gerekli tüm tedbirler alındı. Dezenfekte işlemleri titizlikle gerçekleştirildi. Şube Müdürümüz Mustafa Gül ile birlikte tüm okulları ziyaret ederek, bir eksik olup olmadığını kontrol ettik. Gazipaşa’da sorunsuz, sıkıntısız bir sınav geçireceğiz. Okullarımızın bahçesine velilerin de girmesi yasak olacak. Kalabalık oluşmaması açısından tüm önlemler hazırlandı. Tüm okullarda ve tüm sınav salonlarında el dezenfektanları olacak. Öğrencilerimiz, sınava girecekleri sıraya oturana kadar maskelerini çıkarmayacak. Sınav esnasında, isteyen öğrenciler maskelerini çıkarabilecek. İlçe halkımızdan, sınav saatlerinde gürültü yapmamalarını rica ediyoruz. Özellikle okul çevrelerinde korna çalmak, gürültülü müzik dinlemek gibi çocuklarımızın konsantrasyonunu bozacak durumlardan kaçınalım. Öğrencilerimiz, sınava birkaç ay kala evlerinden hazırlanmak durumunda kaldı. Onlar için de zor bir süreç oldu. Bu sınav onlar için çok önemli” diye konuştu.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Sınava girecek öğrencilere de seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında, üst araması yapılamayacak. Bu nedenle öğrencilerimiz; saat, takı gibi aksesuarlarını çıkararak gelsinler. Su şişelerinin üzerindeki marka ambalajları sökülecek. Biz, siz öğrencilerimiz için tüm tedbirleri sağladık. Siz sadece sınavınızı düşünün ve yoğunlaşın. Dezenfekte edilmiş, tüm tedbirleri alınmış okullar sizin için hazırlandı. Sınavlarınıza kendi okullarınızda gireceksiniz. Okullarınıza maske takarak gelmenizi rica ediyoruz. Maskeniz yoksa okul girişlerinde maske dağıtacağız. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.