ADLİYEDE GÖREV DEĞİŞİMİ

HSK 1. Dairesi, 2020 adli ve idari yargı ana kararnamesini tamamladı. Yeni kararnameye göre, 8 hakim ve savcı Gazipaşa’ya atanırken, Gazipaşa’da görevli 6 hakim ve savcı başka il ve ilçelere atandı.

YEREL 17.06.2020 20:54:22 0
ADLİYEDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2020 Ana Kararnamesiyle adli yargıda 4 bin 261, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 Cumhuriyet başsavcısının görev yeri değişti. Yaşanan değişiklikle birlikte 8 hakim ve savcı Gazipaşa’ya atanırken, Gazipaşa’da görevli 6 hakim ve savcı ise başka il ve ilçelere atandı. HSK Kararnamesi’ne göre Gazipaşa’ya 3 savcı ile 5 hakim atandı. İlçemize atanan hakim ve savcılar şu şekilde: Kars Cumhuriyet Savcısı Erkan Alanoğlu Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’na, Pütürge Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kesti Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’na, Harran Cumhuriyet Savcısı İsmail Tengül Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken, Gaziantep Hâkimi Betül Avan Gazipaşa Hâkimliği’ne, Gaziantep Hâkimi Ayben Çelik Öngel Gazipaşa Hâkimliği’ne, Gaziantep Hâkimi Abdullah Öngel Gazipaşa Hâkimliği’ne, Kars Hâkimi Özlem Alanoğlu Gazipaşa Hâkimliği’ne, Beytüşşebap Hâkimi Ali Onur Tüzün Gazipaşa Hâkimliği’ne atandı.

 

6 HAKİM VE SAVCI GAZİPAŞA’DAN GİDİYOR

 

Gazipaşa’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Esra Aksoy Cizre Cumhuriyet Savcılığı’na, Uğur Ölmezoğlu Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı'ndan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na, Muhammet Gökay Çalışkan Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı'ndan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Gazipaşa Hâkimi Kübra Aykul Tekman Hâkimliği’ne, Gazipaşa Hâkimi Emine Eda Gökçek Hatay Hâkimliği’ne, Gazipaşa Hâkimi Sadık Murat Aksoy ise Cizre Hâkimliği’ne atandı.