'BİZ MAĞDUR OLDUK'

Gazipaşa’da ikamet eden emekli öğretmen Hüseyin Nural, kentsel dönüşüm nedeniyle evinin yıkıldığını, aynı parsel üzerinde bulunan başka bloktaki komşusunun evini boşlatmadığı için kentsel dönüşüm projesinin başlamadığını

GÜNCEL 17.06.2020 11:58:32 0

GAZİPAŞA’DA iki yıl önce yıkım kararı çıkan ve geçtiğimiz yıllarda yıkımı yapılan Öğretmenler Sitesi’nin kentsel dönüşümü halen başlamadı. 28 Şubat 2018 tarihinde Gazipaşa Tapu Müdürlüğü’ne yazı gönderen Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Öğretmenler Sitesi’ndeki blokların riskli yapı olduğunu belirleyerek söz konusu site için yıkım kararı verildi. Pazarcı Mahallesi 821 ada 1 parsel üzerinde bulunan ve 4 bloktan oluşan sitenin yıkım kararı, 3 Mart 2018 tarihinde site sakinlerine bildirildi. Yaşanan gelişme üzerine site içinde bulunan A, B ve C blokları ile D bloğunda bulunan bir kişi hariç herkes evlerini boşaltıldı. Boşaltılan A, B ve C bloklarının yıkımları yapılarak, ev sahiplerine 2 yıl geçerli olmak üzere kira desteği verildi.

 

“MAĞDUR DURUMDA BEKLİYORUZ”

 

Bir kişinin evini boşlatmadığı için kentsel dönüşüm projesinin başlamadığını dile getiren emekli öğretmen Hüseyin Nural gazetemize başvurarak açıklamalarda bulundu. “Biz mağdur olduk” diyerek sözlerine başlayan Nural, “Biz; tapudan, belediyeden gelen kararlara resmen uyduğumuz için mağdur olduk. Tapu bize dedi ki; 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yazıda evleriniz risk altındadır. Yıkım kararı çıktı. 15 gün içinde karara itiraz edebilirisiniz.' Ben de dahil hiç kimse çıkan karara itiraz etmedik. 16 varisten kimse itiraz etmedi. 14 Ağustos 2018’de Gazipaşa Belediyesi’nden bize yazı geldi. Evlerin risk altında olduğu, 60 gün içinde boşlatmamız gerektiği ve yıkımın yapılacağı bildirildi. Ben ilk tebligatta Antalya’da olduğum için evimi boşaltamadım. 15 Ekim 2018’de yeniden bir yazı geldi. Sürenin 30 gün daha uzatıldığı ve bu süre içinde evi boşaltmamız gerektiği aksi halde boşaltma ve yıkım işin kolluk kuvvetlerinin desteği ile yapılacağı belirtildi.

 

“UYARILARA UYDUK EVİ BOŞALTTIK”

 

Biz gerekli uyarılara uyup evleri boşalttık.  A, B, C bloklar yıkıldı. D blokta üç daire boşaltıldı, bir arkadaşımız boşaltmadı. Onun daha önce elektriğini ve suyunu bir kestiler. Sonra yine açıverdiler. Ama şu anda biz mağdur durumdayız. Parsel bütün olduğu için yeni ev yaptıramıyoruz. Böyle mağdur durumda bekliyoruz. Hem biz hem de kenetsel dönüşüm işini alan firma, işin başlayacağı günü bekliyoruz. Bu süre içinde kira desteği alıyorduk, onun süresi de dolacak. Üzerimize bir de maddi yük binecek” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan, Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan Öğretmenler Sitesi’nin 1984 yılında yapıldığı kaydedildi. 36 yıllık binalar için, 2 yıl önce riskli yapı tespiti yapılmıştı.