YILMAZ’A TAM DESTEK

Koru, Kızılin ve Kahyalar sahillerinde yapılan 18 uygulaması konusunda Başkan Yılmaz’a tam destek veren CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, “Turizmin önünü açan belediye başkanımız ve belediye meclisimize şükranlarımızı sunu

GÜNDEM 11.06.2020 13:02:58 0
YILMAZ’A TAM DESTEK

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in başkanlık ettiği toplantıda gündemdeki son gelişmeler değerlendirildi. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Ömer Güven, Koru, Kızılin ve Kahyalar sahillerinde yapılan 18. Madde uygulaması hakkında konuştu.  Mevcut plana uygun şekilde yapılan 18. Madde uygulamasının ilçenin yararına olduğunu belirten Başkan Güven, yapılan planla sahillerin kaybedilmeyeceğini aksine geri alınacağını söyledi.

 

“PLAN 30 YILDA TAMAMLANDI”

 

Gazipaşa Belediyesi tarafından Kâhyalar, Kızılin ve Koru sahillerinin turizm uygulama planlarının daha önce bakanlık tarafından onaylanıp kesinleştiğini söyledi.  Gazipaşa Belediyesi tarafından bu sahillerle ilgili 18. Madde uygulaması yapıldığını kaydeden Güven,  “18. Madde uygulaması parselizasyon işlemi olup,  sahillere yapılacak olan otelleri ve otellerin içeriğini belirlemektedir. Turizm sahası ilan edilen yerlerde 5 bin metrekareden küçük ayrı tapu oluşturulması yasal olarak mümkün değildir. Her üç sahilde de 5 bin metrekareden başlamak üzere parseller oluşturulmaktadır. Yerel seçimden önce tüm aşamaları ve itiraz süreçleri bitmiş bir plan mevcuttur.  Temeli 1989 yılında başlayan bu plan çalışmaları yaklaşık 30 senede ancak tamamlanmıştır” dedi.

 

TEPKİLERE AÇIKLIK GETİRDİ

 

Mevcut planda tepkilere neden olan noktalara da değinen Başkan Güven, “Mevcut planlara göre sahilde bulunan özel mülkler sahil şeridi olarak belirlenmiş olup, sahilin kaybedilmesi değil aksine sahilin geri alınması söz konusu olmuştur. Sahilin vatandaşlara kapatılacağı hususu da tamamen gerçek dışı olup, mevcut sahilin kullanım alanı arttığı gibi sahile girişler tek noktadan değil, 10’a yakın noktadan giriş şeklinde düzenlenmiştir. Park alanlarının yetersiz kalacağı da iddia edilmesine rağmen mevcut sahildeki park yerlerinden daha çok park alanının planda gösterildiği görülmektedir” diye konuştu.

 

GAZİPAŞA 30 YIL SABIRLA BEKLEDİ

 

Gazipaşa’nın 30 yıldır sabırla beklediği turizm yatırımlarının önünü açan 18.madde uygulamasının ilçenin yararına olduğunu belirten Güven, “Gazipaşa’nın önünün açılması ve turizmin gelmesi için yapılması gereken mevcut plana uygun 18. Madde uygulamasını sağlamaktır. Belediye başkanımız ve belediye meclisi de buna uygun çalışmaları tamamlamış ve Gazipaşa tarihinde ilk kez geniş çaplı tüm halka açık toplantıyla tek tek tüm parsellerin nereye gittiğini açıklamıştır. Mevcut plana ve yapılan 18.madde çalışmalarına bakıldığında; Gazipaşa için planlanan yapılaşmanın hiçbir turizm sahasında olmadığı, otellerin ilk kez sahilden bu kadar uzakta planlandığı, kıyının tamamen kamu alanı olarak kaldığı görülmektedir.

 

Gazipaşa’ya sosyal ve ekonomik olarak destek olma sözümüzü, turizmin önünü de açarak yerine getiriyoruz. 30 yılı aşkındır ilçe halkının sabırla beklediği turizm yatırımlarının önünü açan 18 uygulamasının ilçemizin yararına olduğu su götürmez bir gerçektir. Bu sebeple, turizmin önünü açan belediye başkanımız ve belediye meclisimize şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.