KOOPERATİFTEN TANITIM ATAĞI

Gazipaşa’da üretilen tropikal ürünlerin tanıtımını ve pazarlamasını kolaylaştırmak amacıyla kurulan Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, tanıtım atağına devam ediyor. Kooperatif, ilçede üretilen tropikal ürünleri tanıtm

11.06.2020 13:01:42 0
KOOPERATİFTEN TANITIM ATAĞI

GAZİPAŞA’DA üretilen tropikal ürünlerin tanıtımını ve pazarlamasını kolaylaştırmak amacıyla 12 Nisan 2019'da kurulan ve bir yılı aşkın bir süredir faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam eden Türkiye’nin ilk ve tek Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, tanıtım atağını sürdürüyor.  İlçe genelinde üretilen ürünlerin tanıtımını ve pazarlamasını yaparak tropikal meyve üreten üreticilere destek veren kooperatif, dün TV8 İNT ekibini Gazipaşa’da ağırladı. Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ziraat Mühendisi Ali Yalçın, Başkan Yardımcısı Musa Kılınç, kooperatifin basın sorumlusu Ahmet Arslan önderliğinde yapılan çekimler, Türkiye sınırlarını aşarak Avrupa’da yayınlanacak. TV8 İNT ekibi tarafından yapılan çekimler tamamlandığı zaman, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da izleyiciyle buluşacak.

 

TROPİKAL ÜRÜNLER TANITILDI

 

Acun Medya’ya bağlı TV8 İNT ekibi tarafından yapılan çekimler dün saat 10.00’da Koru Mesire Alanı’nda yapıldı. Kurulan standa yerleştirilen avokado, mango, papaya, guava, pepino, altın çilek, muz ve diğer ürünlerin tanıtımı yapıldı. burada TV8 İNT’e açıklama yapan Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ziraat Mühendisi Ali Yalçın, 12 Nisan 2019'da kurulan kooperatifin kuruluş amacından bahsetti. Amaçlarının Gazipaşa’da üretilen tropikal ürünlerin tanıtımını ve pazarlamasını kolaylaştırmak olduğunu dile getiren Yalçın, “Gazipaşa doğası ve bulunduğu iklim kuşağı nedeniyle birçok tropikal ürünün yetişmesine olanak sağlıyor. Son yıllarda artan tropikal üretim nedeniyle eksikliğini hissettiğimiz kooperatifimizi geçtiğimiz yıl nisan ayında kurduk. Amacımız ürettiğimiz ürünleri tanıtıp, pazar bulmak. Bu konuda da bir yılı aşkın bir süredir çalışma yapıyoruz. Kooperatifimize üye arkadaşlarla bu konuda elimizden geleni yapıp, hem tropikal ürünleri hem de Gazipaşa’yı en iyi şekilde tanıttığımızı düşünüyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecek” dedi.

 

DİTAP HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) hakkında da bilgi veren Kooperatif Başkanı Ziraat Mühendisi Ali Yalçın, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. Çiftçimizin alın teri ve binbir emekle ürettiği ürünler, DİTAP sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile artık bu online platform üzerinden buluşabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığımız öncülüğünde oluşturulan DİTAP, çiftçilerimizin ürettiği ürünleri online olarak pazarlama imkanı sunuyor. DİTAP ile tüm alıcılar ve üreticiler tek platformda bir araya gelerek üretim ve ticarete önemli bir ivme kazandırmak amaçlanıyor” diye konuştu.

 

TV8 İNT EKİBİ VE YALÇIN’DAN GAZETEMİZE ZİYARET

 

Acun Medya’ya bağlı TV8 İNT ekibinde yer alan sunucu Nilüfer Koşarayak ve kameraman Eşref Bayat ile Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ziraat Mühendisi Ali Yalçın, kooperatifin basın sorumlusu Ahmet Arslan gazetemize ziyarette bulundu. Manşet Gazetesi ortaklarından Geylani Topaloğlu ile bir araya gelen ziyaretçiler, Gazipaşa basını ve üretimi üzerine sohbet etti. Yerel medyanın zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Koşarayak ve Bayat, gazetemize yayın hayatında başarılar diledi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27