KAZIK İDDİASINA SERT TEPKİ

Alanya merkezli faaliyet gösteren yerel bir haber sitesinde çıkan 'Gazipaşa’da Vatandaşa Korona Kazığı' başlıklı haber, Selinus Sahili’nde faaliyet gösteren işletme sahiplerinin tepkisini çekti. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan T

GÜNCEL 11.06.2020 13:00:00 0
KAZIK İDDİASINA SERT TEPKİ

ALANYA’DA faaliyet gösteren yerel bir haber sitesinde çıkan haber, Gazipaşalı işletmecilerin tepkisini çekti. Söz konusu haberde, Gazipaşa Selinus Sahili’nde faaliyet gösteren bir işletmenin vatandaşa kazık attığı iddia edilmişti. Söz konusu haberin Selinus Plajı’nda faaliyet gösteren bütün işletmeleri zan altında bıraktığını iddia eden Tyana Bistro & Beach ortaklarından Serhat Çolak, “Burada hedef biziz. O şahıs İstediğini alamayınca bütün işletmeleri zan altında bırakıp bizi hedef aldı” dedi. Tyana Bistro & Beach’e komşu olan Pukka Beach’te gazetemize samimi açıklamalarda bulunan Çolak, “Biz buradaki işletme sahipleri ile iç içeyiz. Ben burada var olan tabuları yıkmak istiyorum. Rakibim olan Pukka Beach’te kahvaltı yapıyorum. Rakip diye buraya gelmeyeyim mi? Bu çirkin tabuyu yıkmak istiyoruz. Kardeş kardeş çalışacağız” diye konuştu.

 

“HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK”

 

Söz konusu haberi yapan kişiyle arasında geçenleri anlatan Çolak, “Buraya bir tane beyefendi geldi. Burada haberci olduğunu ifade etti. Bizimle alakalı haberler yapacağını söyledi. Tabi ben Antalya’daki haberci dostlarım gibi sadece haber yapma maksadıyla geldiğini düşündüm. Çünkü Gazipaşa buna izin vermez. Beyefendi 2. ve 3. gelmelerinde sürekli bir etrafta gezmeler, aşağı inmeler, yukarı çıkmalar, bir arayış içinde. Arkadaşlarımıza dezenfektan kullanılıp kullanılmadığını sormuş. Ama bizim de hiç bir şeyimiz eksik değil. Maskemiz, dezenfektanımız ve ateş ölçerlerimiz her zaman mevcut. Sonra bir yazı çıktı ortaya. Bizim burada biranın 40 TL’ye satıldığı, müşteriyi kazıklamaya yönelik hareketlerin yapıldığı tarzda yazılar yazıldı. 2 milyonluk sermayede vatandaşları kazıklamaya yönelik hareketler yapılmaz” dedi.

 

“BENDEN PARA İSTEDİ”

 

“Sonra bu arkadaş, bu yazı gelmeden önce işletmede benden para istedi”  diyen Çolak, “Aksi halde haber yazacağını söyledi. Ben hala iyi niyetli düşünüyorum. Sonra yanımdaki arkadaşlar beni uyardı. Bizimle ilgili kötü bir haber yapacak ama ben para verirsem yapmayacak. Sonra bir yazı çıktı. Biz fahiş fiyatlarla vatandaşları kazıklıyormuşuz, vur-kaç yapıyormuşuz. Bizi yıpratmak amacıyla yapılmış bir yazı. Tabi ben buna kayıtsız kalamam. Avukatlarıma bildirdim. Gerekli her adımı atıp cumhuriyet başsavcısına da kendim gidip şikayette bulunacağım. Böyle insanlara Gazipaşa aman vermesin. Yani çok çirkin bir davranış. Burası muz cumhuriyeti değil. Burada yapılan duruma önce Gazipaşalılar aman vermesin. Sessiz kalmasınlar.

 

“BU HAREKET GAZİPAŞA’NIN EKMEĞİNE TAŞ KOYMAKTIR”

 

Bu konuda, belediye başkanımızla, esnaf odası temsilcilerimizle, kolluk kuvvetleri görevlileri ile tek tek konuştum. Sadece cumhuriyet savcısı kaldı. Ona da dolu dolu gideceğim. Bu durumdan mağdur olan epeyce insan vardır diye düşünüyorum. Ya adam gelmiş benden para istiyor. Ben sana neden para vereyim. Bana de ki şuraya bir reklam koyacağım, o zaman al paranı. Ama işletmeyi karalamaya yönelik bu tarz davranışlarda bulunamazsın. Arkadaş, bir açığımızı bulamadığı için fiyatları gündeme getirmiş. Açığımız olsa neler yazılırdı neler. Bu hareket Gazipaşa’nın ekmeğine taş koymaktır. Ben iş yerimde Gazipaşalı gençler çalıştırıyorum” diye konuştu.

 

“ALANYA’YA GİT ÇAYA 10 LİRA ÖDÜYORSUN”

 

Üzerlerinde büyük bir baskının olduğuna dikkat çeken Çolak, “Alanya’da deniz kenarında çaya minimum 5 lira verenler, Gazipaşa’da tarihi Selinus Sahili’nde, Kızılin’de, Selinus Kalesi manzaralı işletmelerde çaya 4 lira verdiğine şikayet ediyor. Buranın atmosferinde çaya 4 lira para vermek istemeyenler, iç kesimler çaya 2 buçuk 3 lira para veriyor. Alanya’ya git 10 lira ödüyorsun. Ama Alanya’ya ses çıkarmazlar. Bu manzara Türkiye’de yok. Bırakında bu manzarada çay içmenin bir farkı olsun” dedi.

 

“VAKIF KURMA HEDEFİNDELER”

 

Selinus Sahili’nde faaliyet gösteren işletmelerin bir vakıf oluşturma hedefinde olduğunu dile getiren Çolak, “Bütün işletmelerin kendisini koruması açısından, tek ağızdan hareket etme açısından, bazı arkadaşlarımızın mağduriyetlerini giderme açısından, standartları yükseltmek açısından, fiyat uçurumlarını yok etme açısından bu vakfın gerekli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ZABITAYA İSYAN ETTİ

 

Gazipaşa’da bazı şeylerin değişme zamanının geldiğine dikkat çeken Tyana Bistro & Beach ortaklarından Serhat Çolak, “Zabıtayla da sorunlar yaşıyorum. İçlerinde art niyetli insanlar var. Burada zabıta; polis olmuş, jandarma olmuş, kaymakam olmuş… Zabıtanın görevi esnafa ceza yazmak değil, sorunlarda arayı bulmaktır. Ama bazı konularda ellerine bayrağı alıp en önde koşuyorlar” şeklinde konuştu.

 

PUKKA BEACH’TEN DESTEK

 

Sahil işletmecileri olarak sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Pukka Beach işletmecisi, yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını belirterek, “İşletmeler arasında fiyat farkları elbette olabilir. İşletmenin müşteri potansiyeli ve işletmesi bunu gerektiriyorsa yapabilir. Ama Alanya’da fahiş fiyatlara ses çıkarmayanlar burada ses çıkarıyor. Bizde masraflarımızı zor karşılıyoruz. Bizim kira ve diğer giderlerimiz iç kesimlere göre daha farklı. Giderlerimizi zor çıkartıyoruz” dedi.