PAZARCI’YA MÜJDE İŞTE CAMİNİN TAPUSU

Pazarcı Mahallesi’ne yapılması planlanan cami için dev bir adım atıldı. Yapım yeri hazır olan caminin tapusu kesinleşti.

GÜNDEM 10.06.2020 00:12:42 0
PAZARCI’YA MÜJDE İŞTE CAMİNİN TAPUSU

GAZİPAŞA’NIN en kalabalık mahallesi olmasına rağmen camisi bulunmayan Pazarcı’ya cami yapılacak. Yapılması yılan hikâyesine dönen camiyle ilgili dev bir adım atıldı. Projesi çizim aşamasında olan caminin tapusu tasdiklenerek Gazipaşa İlçe Müftülüğü’ne verildi. Cami; Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi arasında bulunan 1928 ada, 1 parsel alan üzerine yapılacak. Yaklaşık bin 700 metre kare alan üzerine inşa edilecek camide aynı anda kaç kişinin ibadet edeceği projenin tamamlanmasının ardından belli olacak.

 

“CAMİMİZİN TAPUSU KESİNLEŞTİ”

 

Yaşanan gelişme hakkında bilgi veren Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, “Pazarcı Mahallemize yapılması planlanan camimizin tapusu kesinleşti. Şuan resmi kurumlarla yazışma içindeyiz. Camimizin tapusu hazine üzerine kayıtlı. Biz mevcut yerin Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisini istedik. Camimizin projesi çizim aşamasında. Camimiz ile ilgili Gazipaşa İlçe Müftülüğü olarak arzu ettiğimiz bazı bölümler var. Özellikle camimizin alt kısmına 0-6 yaş Kuran Kursu yapılması talebinde bulunacağız. Proje üzerinde bu şekilde bir tadilat planlıyoruz. Tabi malumunuz, her ilde bulunan lisanslı yapı denetim kuruluşlarının sıralanması için noter huzurunda kura çekimi yapılıyor. Yani yapı denetim süreci uzun ve zor bir süreç ama camimizin en kısa zamanda ilçeye kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

 

“GAZİPAŞA’YA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

 

Sürecin en zorlu aşamasını geride bıraktıklarını dile getiren Müftü Erdoğan, “Cami yapımı konusunda Gazipaşa’da öncülük edecek iş adamı ağabeylerimizin var olduğunu biliyoruz. İsimlerini şuan açıklamıyorum. Cami inşaatını belli bir yere kadar getirebilecek iş adamlarımız var. Onların destekleriyle çok önemli bir proje olan ve nüfus olarak en kalabalık mahalle olmasına rağmen camisi bulunamayan Pazarcı Mahallesi’ne bizim dönemimizde bir cami kazandırılması bizim içinde onur ve gurur olacak. İnşallah camimiz en kısa zaman da tamamlanır. Yani tapunun çıkması en önemli meseleydi. O aşamayı artık geçtik. Tapunun çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdiden Gazipaşa’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

MUHTAR TUNCEL’DEN TEŞEKKÜR

 

Pazarcı Mahallesi’ne yapılması planlanan camide mutlu sona çok yaklaşıldığını dile getiren Pazarcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncel, “Camimizin tapusu çıktı. Camimiz, mahallemizde 1928 ada, 1 parsel alan üzerine yapılacak. Bu süreçte emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Mahalle halkımıza hayırlı olsun” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27