DOĞAL GAZ GELİYOR

Gazipaşa halkına vaat edilen doğal gaz sonunda geliyor. BOTAŞ’ın resmi sitesinde yapılan duyuruya göre, Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin Etüt ve Detay Mühendislik Hizmetleri ihalesi süreci başladı. İhale 1 Temmuz’da gerçekleştirilec

GÜNDEM 9.06.2020 00:22:56 0
DOĞAL GAZ GELİYOR

GAZİPAŞA’DA her seçim döneminde gündeme gelen ve ilçe halkına vaat edilen doğal gaz sonunda geliyor. Müjdesi yıllar önce verilen ancak çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü başlamayan proje için dev bir adım atıldı. Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Manavgat – Alanya – Gazipaşa – Anamur İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı Etüt ve Detay Mühendislik Hizmetleri ihalesi sürecinin başladığını resmen duyurdu. İşin ihalesi ise 1 Temmuz 2020 tarihinde Ankara Bilkent’te bulunan BOTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda açık ihale usulü şeklinde yapılacak. 280 kilometre uzunluğunda olacak doğal gaz boru hattı, Manavgat’tan başlayıp Anamur’a kadar uzanacak. İşi alan firma, Manavgat – Alanya – Gazipaşa – Anamur Doğal Gaz Boru Hattı’nı 450 günde tamamlayacak. Proje tamamlandığı zaman, doğal gaz dev borularla Gazipaşa’ya taşınacak.

 

DEV PROJE İHALE EDİLECEK

 

Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Anamur sakinlerini heyecanlandıracak duyuru BOTAŞ’ın resmi internet sitesinden paylaşıldı. Duyuruda ayrıca Manavgat – Alanya – Gazipaşa – Anamur Doğal Gaz Boru Hattı’nın ihale dokümanı da paylaşıldı. BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, “Manavgat – Alanya – Gazipaşa – Anamur İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı Etüt ve Detay Mühendislik İşi Hizmet Alımı” işi için Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Mal ve Hizmet Alımı Yönetmeliği kapsamında Açık İhale Usulü ile ihaleye çıkılmıştır. İhalede son teklif verme tarihi ve saati 01.07.2020, 14.00’tür. Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirler sebebiyle idaremizden ihale dokümanına ilişkin CD satışı olmayacaktır. İhaleye katılım sağlamak isteyen firmaların İhale dokümanı satış bedelini yatırması ve ihale dokümanını www.botas.gov.tr adresinden indirmesi yeterlidir” denildi.