HAVALİMANINDA PANDEMİ DENETİMİ

Koronavirüsü nedeniyle aylardır uçuşa kapalı olan ve dün gerçekleştirilen uçuşla, yolcularını yeniden karşılayan Gazipaşa Havalimanı, Kaymakam Cemil Öztürk başkanlığında oluşturulan 'Pandemi Komisyon Kurulu' üyeleri tarafından de

GÜNCEL 5.06.2020 00:43:16 0
HAVALİMANINDA PANDEMİ DENETİMİ

GAZİPAŞA Kaymakamı ve Gazipaşa Havalimanı Mülki İdare Amiri Cemil Öztürk Başkanlığında oluşturulan Pandemi Komisyonu, havalimanını denetledi. Denetimlere Kaymakam Öztürk’le birlikte, Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Kamil Cıngıl, Havalimanı Genel Müdürü Ekrem Akgül ile Gümrük Muhafaza görevlileri ve Güvenlik Komisyonu üyelerinin katılımıyla oluşturulan Pandemi Komisyon Kurulu üyeleri eşlik etti. Kurul üyeleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından hazırlanan 'Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi'ne uygun olarak alınan tedbir ve önlemleri yerinde denetledi.

 

SERTİFİKA DÜZENLENECEK

 

Genelge çerçevesinde, her havalimanı işleticisi, belirlenen standart ve tavsiyeler ile Covid-19 önlem ve tedbirlerine uygun olarak 'Havaalanı Pandemi Önleme Tedbirleri' el kitabını hazırlayarak Pandemi Komisyonunun uygun görüşü ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne sunacak. Uygun görülen hazırlıklar sonrasında Gazipaşa Havalimanı’na 'Pandemi' Sertifikası düzenlenecek.