“KONGREYE HAZIRIZ”

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, pandemi nedeniyle ertelenen ilçe kongresinin yeni tarihinin belli olmadığını söyledi. Başkan Doğan, kongre takviminin belli olmasının ardından Genel Merkezin açıklayacağı herhangi bir tarihte kongre yap

SİYASET 5.06.2020 00:40:58 0
“KONGREYE HAZIRIZ”

AK Parti’de pandemi sürecine girilmesi sebebiyle ertelenen kongrelerin ne zaman yapılacağı tekrar gündeme geldi. Konuyla ilgili konuşan Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “Sayın Cumhurbaşkanımız, pandemi sürecinin sağlıklı yönetilmesiyle ilgili Bilim Kurulu’ndan aldığı bilgileri, kurulun önerileri doğrultusunda toplumla paylaşıyor. Kongreler denildiği zaman bizim aklımıza sadece parti kongreleri geliyor. Bilim Kurulu’nun gündeminde ise bilimsel kongreler var, uluslararası kongreler var,  sağlık kongreleri var, ekonomi kongreleri ve bunların içinde parti kongrelerimiz de var. Bilim Kurulu’nun önerileri, öngörüleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, şuana kadar kongrelerle ilgili noktalayıcı bir açıklama yapmamıştır. Şu gün,  bugün demek sadece tahmini beyan etmekten öte geçmez. Bizim de topluma tahminimizi değil de gerçek tarihleri ve rakamları, gerçek bilgilerle sunmamız gerekir. Dolayısıyla şuan Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel merkezimizin ağzından kongrelerle ilgili noktalayıcı bir bilgi, belirleyici bir bilgi ortaya çıkmış değildir” dedi.

 

TARİH BELLİ DEĞİL

 

Türkiye’de pandeminin kontrol altına alınmış gözüktüğünü belirten Doğan, biraz daha sabredilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Doğan, “Kongreler, toplantılar veyahut diğer iş ve işlemler tamamıyla Bilim Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanımız da Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini çok dikkate alıyor ve ona göre topluma bilgi veriyor. O açıdan Bilim Kurulu Cuma günü (bugün) toplanacak. Kongrelerle ilgili durumun, Bilim Kurulu’nun Cuma günkü gündeminde olacağını biliyorum.  Toplantıda bununla ilgili bakarsın bilgi çıkar. Genel merkez ne derse bizde onu yaparız. Zaten kongreler 3-4 gün,  1 hafta kala ertelendi. Kartlarımızı dağıtmıştık, delegelerimize ulaşmıştık, salonumuzu tutmuştuk, her türlü yasal işlemleri gerçekleştirmiştik. Ama pandeminin garabetine uğradık.  Biz kongrelerimizi çoktan yapmış olacaktık.  Şunu demek istiyorum; biz her şeyimizle kongreye hazırız. Genel merkezimiz yarın yap derse yarın, 3 ay sonra yap derse 3 ay sonra yaparız. Yapma derse yapmayız. Bu kadar basit” şeklinde konuştu.