HALİMİZ DUMAN

Antalya’da DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ile bir araya gelen Şener, “Üretim yapmakta zorluk çekiyoruz. Yaşadığımız sıkıntıların üstesinden gelmek ve üretimi arttırmak için suya i

2.06.2020 13:37:52 0
HALİMİZ DUMAN

TÜRKİYE’NİN 500 bin ton olan muz üretiminin 5’te birini karşılayan Zeytinada Mahallesi çiftçileri, yarım asırdır mücadele ettiği su sorununa çözüm bulamıyor. Neredeyse her mahalle sakininin muz ürettiği Zaytinada’da su sıkıntısı günden güne artıyor. Yaşanılan sorunları yetkililere bir kez daha iletmek için Antalya’ya çıkarma yapan Zeytinada Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Şener, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ile bir araya geldi. Mahallesinde yaşanan sıkıntıları Coşkun ve Dikici’ye ileten Muhtar Şener, su sıkıntısının günden güne büyüdüğünü dile getirerek, “Üretim yapmakta zorluk çekiyoruz. Yaşadığımız sıkıntıların üstesinden gelmek için suya ihtiyacımız var. Su olmazsa halimiz duman” dedi.

 

“MUZ ÜRETİMİ DE BİTER ÇİFTÇİLİK DE”

 

Sorunların çözümü için DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ile bir araya gelen Şener, “Zeytinada Mahallesi olarak Türkiye’deki muz üretiminin 5’te birini karşılıyoruz. Bu oran hem bizim için hem de Gazipaşa için çok önemli. Biz üreticilerin bu oranı artırması, su sorununun çözülmesine bağlı. Su sorunu devam ederse, Zeytinada’da muz üretimi de biter çiftçilik de. Bu güne kadar kendi imkanlarımızla üretim yapmaya çalıştık. Artık kendi imkanlarımızla üretim yapmakta zorluk çekiyoruz. Su sorunumuz çözülürse, muz üretiminde devrim yaparız. Üretimimizle ekonomiye katkı sunmak istiyoruz. Artık devlet büyüklerimizin bu konuda bir çalışma yapması gerekiyor” diye konuştu.

 

“SÖZ ALDIK”

 

Yapılan görüşmenin ardından DSİ Bölge Müdürü Coşkun ve Antalya Orman Bölge Müdürü Dikici’den sorunların çözümü için söz aldığını dile getiren Zeytinada Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Şener, “Yaptığımız üretimle Gazipaşa, Antalya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Su sorunumuz çözülmezse çiftçinin hali duman. Mahallemizde yaşnan su ve tapu sorunu  görüşmek üzere, DSİ Bölge Müdürümüz Hayrullah Coşkun ve Antalya Orman Bölge Müdürümüz Vedat Dikici’yle bir araya geldik. Hem su sorununu, hem de iptal tapu sorununu bölge müdürlerimizle görüştük. Gerekli sözü veren DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici’ye teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27