ÇİFTÇİYE TOPRAK ANALİZİ ÇAĞRISI

Ziraat Odası Başkanı Çelik, çiftçiye toprak analizi çağrısı yaptı.

GÜNCEL 2.06.2020 13:31:01 0
ÇİFTÇİYE TOPRAK ANALİZİ ÇAĞRISI

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, toprak analizi yaptırmak isteyen çiftçilerin 22 Haziran tarihine kadar başvuru yapması gerektiğini bildirdi. Toprağın hangi gübrelere ihtiyaç duyduğunu tespit edebilmek için yapılan toprak analizi için son başvuru tarihi 22 Haziran. Gazipaşa’da toprak analizi laboratuarı olmadığı için çiftçilerin topraklarından alınan numuneler, Elmalı Ziraat Odası’na gönderilerek analiz edilecek.

 

KISA MESAJLA BİLGİLENDİRDİ

 

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, odaya kayıtlı üreticileri konuyla ilgili olarak mesajla bilgilendirdi.  Ziraat Odası tarafından çiftçilere gönderilen mesajda, “Odamız tarafından toprak tahlili yaptırılacaktır. Toprak tahlili yaptırmak isteyen üreticilerimizin, toprak örneklerini en geç 22 Haziran 2020 tarihine kadar odamıza bırakmaları önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

 

TOPRAĞI ANALİZ ETTİRMEDEN GÜBRELEMEYİN

 

Toprak analizinin önemini vurgulayan Oda Başkanı Yusuf Çelik, “Toprak analizi, tarla toprağının gübre ve kireç ihtiyacını ortaya çıkarır. Tarladan alınan toprak örneği, laboratuarda analiz edilerek incelenir. Bu işlemlerden sonra örneğin alındığı tarlanın hangi gübreye ihtiyaç duyduğu belli olur. Bu da üreticimizin daha verimli ürünler almasını sağlar. Toprak, analiz edilmeden gübreleme yapılırsa hata edilmiş olur” dedi. Başkan Çelik, toprak analizi ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin, Gazipaşa Ziraat Odası’na ulaşmalarını istedi.