Tarih: 01.06.2020 11:22

NORMALE DÖNÜYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA koronavirüsü (Kovid-19) mücadele sürecinde yeni döneme giriliyor. Bugün itibariyle başlayacak normalleşme döneminde restoranlar, lokanta,  kafeler, kıraathaneler, parklar ve plajlar gibi sosyal alanlar belirli kurallar dâhilinde yeniden açılacak.  Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının üzerinden yaklaşık 3 ay geçti.  Koronavirüsle mücadele son hız devam ederken vakaların azalması sonrasında normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bugün itibariyle koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan yasaklar ve kısıtlamalar geride kalacak ve kontrollü normal hayata dönülecek.

 

LOKANTALAR MÜŞTERİYLE BULUŞUYOR

 

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 22 Mart’tan itibaren paket servis olarak hizmet vermeye başlayan restoran ve lokantalar müşterileriyle yeniden buluşacakları için hazırlıklarını tamamladı. Gazipaşa’da bugün itibariyle yeni kurallarla yeniden açılacak restoran, lokanta, kafe gibi işletmelerde dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Masa, sandalyeler, açık ve kapalı alanlar dezenfekte edildi. Belirlenen kurallar dahilinde masa ve sandalyeler yerleştirildi.

 

PARKLAR KULLANIMA HAZIR

 

Türkiye’de 1 Haziran itibariyle normalleşme dönemine girilecek olmasının açıklanmasıyla Gazipaşa Belediyesi, park, bahçe ve plajlarda bakım ve onarım çalışması yapmıştı. Gazipaşa’nın farklı noktalarındaki park ve bahçelerde çim kesme, tırpan, budama, çapalama, bank bakımı ve değişim işlemlerini tamamlayan belediye ekipleri, buraları normalleşme döneminde tekrar halkın kullanımına uygun hale getirdi.

 

PLAJLAR YENİ DÖNEME HAZIR

 

Gazipaşa Belediyesi, normalleşme döneminde plaj yasağının kalkmasıyla birlikte sahillerde temizlik çalışmasını tamamladı. Selinus, Koru ve Kahyalar sahilleri halkın kullanımına uygun hale getirilirken, Selinus plajında  eskiyen, kırılan soyunma kabinlerini ve duşlar elden geçirildi.  Koronavirüs nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için Selinus plajında bulunan 2 duş ve 3 soyunma kabinlerinin sayısını arttırıldı.

 

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 14 büyükşehirle Zonguldak'ta uygulanan şehir giriş-çıkış kısıtlaması dün gece yarısı sona erdi. Bugünden itibaren şehirlerarası toplu ulaşımda, HES uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletleme yapılacak. 65 yaş ve üzerindekilerin ise Seyahat İzin Belgesi almaları, gidecekleri illerden en az bir ay dönmeme şartıyla tek yönlü seyahat uygulaması sürecek. Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 18 yaş altı çocuklar, velileriyle şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —