Tarih: 01.06.2020 11:19

AMATÖR BALIKÇILARA MÜJDE

Facebook Twitter Linked-in

1 HAZİRAN’DAN itibaren uygulamaya geçecek normalleşme sürecine ilişkin kararlar arasında bulunan plaj yasağının serbest olmasıyla birlikte merak konusu olan 'amatör balıkçılar kıyıdan ya da zıpkınla balık avlayabilecek mi?' Sorusu dün netlik kazandı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, kıyı bandından balık tutmak ve zıpkınla balık avlamak 1 Haziran’dan (Bugün) itibaren belirli kurallar çerçevesinde serbest bırakıldı. Alınan karara göre; kıyıdan amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşların kişilerarası en az 5 metre sosyal mesafe bırakarak, yanlarında en fazla 2 olta takımı bulundurma koşuluyla balık avlanmalarına izin verildi.

 

ZIPKINCILAR DİKKAT!

 

Su altı tüfeği, zıpkın ve benzeri aletlerle avcılık yapacak vatandaşlar, refakatçisi (gözlemcisi) olmadan su altına avlanma yapamayacak. Zıpkıncıların, gerekli donanımların (maske, su altı tüfeği, dalış elbisesi, dalıcı takip şamandırası vb.) bulundurmaması durumunda avlanmasına izin verilmeyecek. Yapılacak dalış faaliyetine ait bilgilerin yani; dalıcı ve refakatçi T.C. kimlik numarası, mobil telefon numarası ile dalış yeri ve dalış başlama-bitiş zamanları en yakın Sahil Güvenlik birimine ya da saguvant07@sg.gov.tr elektronik posta adresine en geç 1 gün önce mesai saatlerinde bildirilmesi gerekecek. Dalışın refakatçi görüş mesafesinde yapılmasına özen gösterilecek.

 

KURALLARA UYMAYANA CEZA

 

Kurallara uymayan vatandaşlara ise, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL, Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL idari para cezası uygulanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —