Tarih: 01.06.2020 11:18

HAVALİMANINDA SIKI ÖNLEMLER

Facebook Twitter Linked-in

TAV Havalimanları’na ait resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, TAV tarafından işletilen Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Gazipaşa ve Antalya havalimanlarında COVID-19'a karşı alınan önlemler hakkında detaylı bilgiler verildi. Belli başlıklar halinde toplanan önlemlerde virüsün yayılmasını engellemek için Gazipaşa Havalimanı’nda yolcuların ve personelin havalimanı içindeki hareketini haritalandırılacak. Yolcuların havalimanı içi ve dışında fiziksel mesafeyi koruyabilmesini sağlayacak bir akış uygulanacak. Hijyen çalışmaları sıklaşacak ve yolcular ile havaalanı personeli arasındaki temas en aza indirilecek. Havalimanına maskesiz gelen yolcular, havalimanına alınmayacak. Check-in işlemlerinde bir değişiklik yapılmayacak. Yolcular terminal içinde sosyal mesafe kuralına uyarak yada terminale gelmeden önce çevrimiçi check-in işlemini yaptırabilecek.

 

TERMAL KAMERA KULLANILACAK

 

Havalimanında, güvenlik kontrolü sırasında yolcuların fiziksel mesafesini korumasına özen gösterilmesi için uyarıcı tabelalar konuldu. Bunun yanı sıra, terminale giren yolcuların vücut ısıları termal kameralarla kontrol edilecek. Vücut ısısı 37.5 C'nin üzerinde olan herkes, sağlık ekiplerine yönlendirilecek.  Öte yandan ikinci bir duyuruya kadar, terminal içi ve önünde yolcu karşılanmayacak. Havalimanında yolcuları karşılamaya gelen yakınları otoparkta bekletilecek. Yurt içine bilet alan yolcular en az 2 saat, yurt dışına uçmak isteyen yolcular ise en az 3 saat önce havalimanında olması gerekecek. Bekleme solanlarında da sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

 

BİNİŞ VE İNİŞ KURALLARI

 

TAV tarafından yapılan açıklamada biniş ve iniş  kuralları hakkında şu bilgilere yer verildi: “Havaalanımızdaki tüm bekleme alanları, diğerleriyle güvenli fiziksel mesafenizi koruyacak şekilde yapılandırılmıştır. Lütfen talimatları ve tabelaları takip edin. Biniş, uçağın arkasından başlayacak ve ön sıradaki koltuklara geçecektir. Lütfen sıranızı bekleyin. Biniş kartı ve kimlik kontrolleri başkalarıyla teması en aza indirecek şekilde yapılandırılmıştır. Maskesi olmayan yolcuların uçağa binmesine izin verilmeyecektir. Uluslararası gelen yolcuların vücut sıcaklıkları kontrol edilecek ve şüphe durumunda yolcular sağlık birimlerine yönlendirilecektir. Havaalanımızdaki tüm varış alanları, diğerleriyle güvenli fiziksel mesafenizi koruyacak şekilde yapılandırılmıştır. Bagaj konveyör sistemleri sık sık dezenfekte edilecektir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —