ÇELİK ÜRETİCİNİN YANINDA

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Çelik, geçtiğimiz hafta yaşanan fırtınadan zarar gören üreticileri ziyaret etti.

GÜNCEL 29.05.2020 07:01:12 0
ÇELİK ÜRETİCİNİN YANINDA

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, geçtiğimiz hafta yaşanan fırtınadan zarar gören üreticilerin sorunlarını görmek amacıyla, çiftçileri bahçelerinde ziyaret etti.  Gazipaşa’da etkili olan fırtına kiraz ve erik ağaçları başta olmak üzere sera ve bahçelere zarar verdi. Ürünleri zarar gören çiftçi bir kez daha mağdur oldu. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Ilıca, Doğanca, Çile ve Gökçesaray mahallelerinde fırtına nedeniyle zarar gören çiftçileri ziyaret etti.  Kiraz üreticileriyle birlikte ağaçtan kiraz toplayan Oda Başkanı Çelik, “İlçemizde nerdeyse herkesin bağı, bahçesi, serası var. Böyle durumlarda zarar görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde mevsimsiz yaşadığımız fırtına,  çiftçilerimizin ürünlerine zarar verdi. Biz zarara uğradığını duyduğumuz çiftçilerimizi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yapabileceğimiz bir şey var mı? diye sorduk. Ürünlerinde, ağaçlarında, seralarında hasar oluşan çiftçilerimiz hasar tespiti için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurabilir. Çiftçilerimiz zor bir sene geçirdiler. Önce sel felaketi oldu, kışın yağışlar, soğuk hava derken virüs patlak verdi. Şimdi de mevsimsiz gelen bir fırtına çıktı. Tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyorum, zarar görenlere geçmiş olsun” dedi.

 

ÜRETİCİDEN TEŞEKKÜR

 

Kiraz üreticisi Güler Kaptanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Çelik’in her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Kaptanoğlu, “Yaşanan fırtına felaketinden sonra ziraat odası başkanımız, geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Ayaklarına sağlık. Başkanımız hem yarışmalarda hem felaket zamanı her zaman yanımızda” dedi.

 

Çile Muhtarı Nihat Gürkan da, “Ziraat Odası Başkanımız Yusuf Çelik, Çile, Doğanca mahallelerinde kiraz üreticilerini ziyaret ederek, fırtınadan zarar gören üreticilerimize geçmiş dileklerini iletti. Oda başkanı Çelik, çiftçilerin her zaman her konuda yanında olduğunu söyleyerek, gönüllerini aldı. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.