KURT’TAN ZAM AÇIKLAMASI

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Genel Müdürü İbrahim Kurt, son günlerde Antalya’da gündemden düşmeyen Gazipaşa’da da konuşulan su zammı iddiası hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Gazipaşa’da geçmi?

GÜNCEL 29.05.2020 07:10:44 0
KURT’TAN ZAM AÇIKLAMASI

ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, son günlerde sosyal medya ve basında yer alan su faturaları ile ilgili şikayet ve iddialarla ilgili olarak gazetemize açıklama yaptı. Pandemi sürecinde insanların evde olduğunu, hijyen şartlarının ve su kullanım alışkanlıklarının değiştiğini ifade eden Kurt, aynı süreçte su kullanımında artış yaşandığını dile getirdi. 2014 yerel seçimleri öncesinde Gazipaşa’da suyun metreküp fiyatının 1.51 TL olduğunu söyleyen Kurt, 6 yıllık süre zarfında suya 33 kuruşluk zam yapıldığını belirterek, “Gazipaşa’da suyun metreküp fiyatı 2020 yılı mayıs ayında 1.84 TL. Kahyalar ve kırsal mahallerde suyun metreküp fiyatı 60 metreküpe kadar 0.94 TL’dir. 61 metreküp ve üstü için 1.84 TL olarak uygulanıyor” dedi.

 

ZAM YOK, DÜŞÜNÜLMÜYOR

 

“ASAT’ın Ekim - Mayıs aylarında elektrik tüketimi aylık ortalama 18 milyon TL, yaz aylarında ise 24-25 milyon TL’dir” diyen Kurt, giderlere rağmen suya herhangi bir zam veya kademe artışı yapılmadığını ve yakın zamanda da yapılmasının düşünülmediğini söyledi. Kurt, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in talimatıyla pandemi başladığı günden itibaren suyu kesilmiş olanların suyu açılmış ve borçtan dolayı su kesimi yapılmamıştır.Bugüne kadar bundan 100 bine yakın abone faydalanmıştır.15 bine yakın alacaklı olduğumuz ve icra takibinde olan abone işlemleri ile ilgili bütün takiplerimiz durduruldu. Tüm bu çalışmalarımız Gazipaşa içinde geçerli” diye konuştu.

 

PANDEMİ SÜRECİNDE SU TÜKETİMİ ARTTI

 

Pandemi sürecinde insanların evde kaldığına dikkat çeken Kurt, “Yaşadığımız salgın sürecinde hijyen şartlarının ve su kullanım alışkanlıkları değişti. Buna bağlı olarak su tüketimi de arttı. Nisan ayında su tüketiminin artması nedeniyle su üretiminde günlük 53 bin metreküp artışa gittik. Bu süreçte bir taraftan 24 saat kesintisiz su sağlamak bir taraftan da yeni yatırımları yapmak zorunluluğu doğdu. Bu anlamda yatırım bütçemizden tasarruf etme imkanımız bulunmuyor. ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya ve ilçelerinde yaşayan herkese sağlıklı, sürekli ve kaliteli su hizmeti sağlayan, bu nedenle koruması ve desteklemesi gereken siyaset üstü bir kurumdur. Sosyal medya ve basında konuşulan zam iddiaları asılsızdır. Bize sosyal medya, çağrı merkezimiz Alo ASAT 185 ve diğer iletişim kanallarından ulaşan tüm vatandaşlarımızın şikayetlerini teker teker cevaplayacağız. Telefon ile izah edeceğiz, varsa yanlışlıklar düzelteceğiz. İkna edemediklerimizi de Gazipaşa dahil her yerde ziyaret edip zam ve kademeli artış olmadığını birebir anlatacağız” şeklinde konuştu.