Tarih: 22.05.2020 17:20

VEFA GRUBU’NA BAŞARI BELGESİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, 22 Mart 2020 tarihinde faaliyetlerine başlayan Vefa Sosyal Destek Grubu, yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. 3 aydır 7/24 esasına bağlı olarak çalışan Vefa Grubu, Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi. Gazipaşa’da hummalı bir çalışama gerçekleştiren Vefa Sosyal Destek Grubu; hem ilçedeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşları tespit ederek destek sağladı, hem sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını karşıladı, hem de devlet tarafından verilen desteklerin adreslerine ulaşmasına vesile oldu.

 

BAYRAMDA DA 7/24 HİZMET VERECEKLER

 

Kurulmasından bu yana tam 3 ay geçen Vefa Grubu çalışanlarından 68 başarı belgesi takdim ederek teşekkür eden Kaymakam Öztürk, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilçemizde de zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu 3 aylık dönemde hakikaten organize şekilde, durmadan, yorulmadan çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu gece itibariyle başlayacak olan 4 günlük yasak sürecinde de, Vefa Grubu olarak, 24 saat esasına bağlı olarak ilçe halkımızın yanında olacağız” dedi.

 

3 AYDA 9 BİN HİZMET

 

Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun 3 aylık faaliyetlerini de açıkladı. 22 Mart’tan bu yana, Vefa Grubu toplam 9 bin 204 adet talebi yerine getirdi. Kaymakam Öztürk, “Vefa Grubumuz kurulduğundan beri, toplam 738 kişi seyahat izin kuruluna başvuruda bulundu. Bu başvurulardan 583 tanesi kabul edilirken, 155 tanesi de gerekli şartlara uymadığı gerekçesiyle reddedildi. Yine Vefa Sosyal Destek Grubu’nu arayarak taleplerini dile getiren 693 kişinin, ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek ihtiyaçları giderildi. Ayrıca, 593 kişiye de istekleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu süreçte, Vefa Grubu 48 bin adet koruyucu maske dağıttı” diye konuştu.

 

SYDV’DEN 5 MİLYON TL YARDIM

 

Gazipaşa Kaymakamlığı Bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), koronavirüs salgını döneminde 5 bin 972 kişiye toplam 5 milyon 271 bin TL yardım iletti. Gazipaşa’da devletin belirlediği 1000’er TL’lik yardımların 1.Fazından 2 bin 206 kişi, 2. Fazından bin 376 kişi ve 3. Fazından bin 443 kişi faydalandı. Ayrıca, 590 kişiye gıda yardımında bulunulurken vakıf bütçesinden 357 kişiye yardım sağlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —