KURALLAR HİÇE SAYILDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan giyim pazarı tekrar açıldı. Kurulan tezgahlar arasında sosyal mesafe kuralına dikkat edilirken, bazı esnaf ve vatandaşların maske kullanımına uymadığı görüldü.

YEREL 19.05.2020 14:54:57 0
KURALLAR HİÇE SAYILDI

GAZİPAŞA’DA koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapanan giyim pazarı tekrar açıldı. Alparslan Türkeş Parkı içerisine kurulan giyim pazarında yoğunluk görülmedi. Giyim pazarında kurulan tezgahlar arasında sosyal mesafe kuralına dikkat edilirken, bazı esnaf ve vatandaşların maske kullanımına uymadığı görüldü. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan giyim pazarı dün kuruldu. Ramazan bayramının yaklaşmasıyla heyecanla pazarda tezgah açan esnaflar, gerekli duyurunun yapılmaması nedeniyle pazarın kurulduğundan kimsenin haberi olmadığından yakındılar. Sıcak hava nedeniyle açık alanda zorluk çektiklerini belirten esnaflar, hem kendilerinin hem de ürünlerinin yandığından bahsettiler.

 

“GEREKLİ DUYURU YAPILMADI”

 

Gazipaşa’da yaklaşık 20 yıldır pazarcılık yaptığını söyleyen Ahmet Şimşek, “ Uzun zaman sonra ilk defa tezgahlarımızı kurduk. Yeteri kadar duyuru ve ilan yapılmadığı için müşterimiz yok. Gerekli duyuru ve ilan yeteri kadar yapılsaydı az da olsa müşteri gelirdi, bizlerde ekmek paramızı kazanırdık. Bizler sahipsiz pazarcılarız. Yetkililerden duyuru ve ilan yapmalarını istiyoruz. Belediyenin hopörlerinden sebze ve meyve pazarı için ilanlar yapılıyor. Bizlerde aynı şekilde yetkililerden duyuru ve ilan yapmalarını istiyoruz” dedi.

 

“SICAKTA YANIYORUZ”

 

İki haftadır tezgah kurduklarını belirten Havva Sezer ise, “Pazarda tezgahımızı kursak da iş yok. Sıcak havada burada bekliyoruz. Sıcakta kendimizi de yanıyoruz, mallarımızda yanıyor. Bir iki kişi geliyor. Onlarda bakıp fiyat soruyorlar. Alışveriş yapan yok” diye konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27