YAYLA YOLU 17 KM KISALACAK

Gazipaşa’da karla kaplı yayla yolları, hummalı bir çalışma sonucu açan Gazipaşa Belediyesi, eski yayla yolu olarak bilinen Sumak yolunda bakım ve onarım çalışması yapıyor. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren CHP Belediye Mecli

YEREL 16.05.2020 15:24:27 0
YAYLA YOLU 17 KM KISALACAK

GAZİPAŞA'YA bağlı Gökkuzluk, Topsekisi, Ekinçalı, Günnercik yaylalarına ulaşımı sağlayan karla kaplı yolların açan Gazipaşa Belediyesi, eski yayla yolu olarak bilinen Sumak yolunda bakım ve onarım çalışmasına başladı. Yolları düzelten ve dar bölümleri genişleten belediye ekipleri yolu tamamlayıp, en kısa zamanda halkın hizmetine açmayı hedefliyor. Yol tamamen ulaşıma açıldığı zaman Gazipaşa ile birçok yaylanın yolu 10 ila 17 kilometre arasında kısalacak. Yol çalışmalarını yerinde inceleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz; Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Meclis Üyeleri Onur Demir ve Ali İhsan Yılmaz ile çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

YOLLAR KISALACAK

 

Çalışmaların tamamlandığı zaman yayla yollarının 17-18 kilometre kısalacağına vurgu yapan CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Onur Demir, “Yayla yollarını ortalama 10-17 kilometre kısaltan tarihi göç yolu olarak bilinen Sumak yayla yolu düzeltme çalışmalarını Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcımız Durmuş Ali Toker, Meclis Üyemiz Ali İhsan Yılmaz ile yerinde inceledik. Sumak yayla yolumuz da şu an düzeltme yapılmaktadır halkımıza duyurulur” ifadelerini kullandı.