Tarih: 16.05.2020 15:23

ÇİFTÇİYE UZAKTAN EĞİTİM

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Covid-19 günlerinde de tarımsal yayım ve eğitim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Köy Kahvesi programı ile bitkisel ve hayvansal üretim konusunda uzman olan insanları facebook üzerinden canlı olarak üretici ile buluşturan Antalya İl Müdürlüğü, uzaktan eğitim hamlesi ile üreticilerin yanında olacak. Gazipaşalı çiftçileri de yakından ilgilendiren eğitimlerde; muz, avokado, hayvan besiciliği gibi önemli konular internet üzerinden üreticiye verilecek.

 

Eğitimler hakkında bilgi veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gökhan Karaca, 'Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında sosyal izolasyonun sağlanması koronavirüs ile mücadelede en önemli savunma gücümüz olmuştur. Sosyal izolasyonun sağlanması koşuluyla içinde bulunduğumuz koronavirüs ile mücadele sürecinde eğitim faaliyetlerinin etkin ve sürdürülebilir kılınması amacıyla Müdürlüğümüzce uzaktan eğitim çalışmaları başlattık. Bu çalışmalar neticesinde Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman personeli ve özel sektör temsilcilerinin eğitici olacağı 'Antalya Tarım Orman Eğitim Günleri' adlı online eğitim programını hayata geçirdik. Bu eğitimler ile sosyal izolasyon korunmaya, eğitimler de aksamadan verilmeye devam edecektir. Başlayacak olan uzaktan eğitim programı ile üreticiler alanında uzman olan eğitmenlerden eğitim alacaklar ve İnteraktif olarak gerçekleşecek eğitimlerde eğitmenlere soru sorma şansına sahip olacaklar.  'Antalya Tarım Orman Eğitim Günleri' kapsamında ilk eğitim İl Müdür Vekili Gökhan Karaca'nın açılış konuşmasıyla 20.05.2020 tarihinde başlayacak olup, tatil günler hariç olmak üzere haftanın Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacaktır” dedi.

 

İŞTE DERSLER VE KONULARI

 

Dersler ve konulara değinen Karaca, “Programın 20 Mayıs tarihinde başlayacak olan ilk dersinde BATEM (Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü) uzmanı Dr. Dilek Güven 'Muz Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlıları İle Mücadelesi'ni konusunu anlatacak. 22 Mayıs'ta BATEM uzmanı Dr. Süleyman BAYRAM 'Avokado Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlıları İle Mücadelesi'ni, 27 Mayıs'ta Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekim Cuma Mercan 'Kuzu ve Oğlak Ölümleri'ni, 29 Mayıs'ta Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Şule Orman 'Bitkisel Üretimde Atık Yönetimi ve Kompost Yapımı'nı, anlatacak” dedi.

 

DERSLER HAZİRANDA DEVAM EDECEK

 

Karaca, “1 Haziran'da Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş 'Tarımsal Ürünlerin Pazarlanması'nı, 3 Haziran'da Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Hamide Gübbük 'Tarımın Terapi Amaçlı Kullanımı'nı, 5 Haziran'da Barış Dinçol 'Dijital Pazarlama ve Satış Sistemleri'ni, 8 Haziran'da Akdeniz Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi İlkay Kutlar 'Kırsal Alanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ni, 10 Haziran'da Diyetisyen Gül Saldıran 'Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme'yi, 12 Haziran'da BATEM uzmanı Dr. Cevdet Fehmi Özkan 'Besin Elementlerinin Bitkilerdeki Noksanlık Belirtileri'ni, 15 Haziran'da Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Dr. Hakan ESKİ 'İyi Tarım Uygulamaları Belgelendirme Prosedürü, Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri'ni anlatacak” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —