ÇELİK’TEN KİRAZ ÜRETİCİSİNE ZİYARET

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Çile Mahallesi’nde kiraz hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. Kiraz üreticisine ve çalışanlara ‘kolay gelsin’ diyen Oda Başkanı Çelik, kiraz toplayıp çalışanlara yardımcı oldu. Nisan

16.05.2020 15:22:29 0
ÇELİK’TEN KİRAZ ÜRETİCİSİNE ZİYARET

ÇİLE Mahallesi’nde kiraz toplayan üreticileri ziyaret eden Çelik,” Gazipaşa'da 2 bin 500 dekar alanda kiraz üretimi yapılıyor. Yaklaşık 1600 ton rekolte elde ediliyor. Turfanda kiraz 30 liradan alıcı buldu. Bugünlerde ise 15, 20 lira arasında alıcı buluyor. Şu anda üreticimiz memnun tabii ki fiyatlar düşmezse. Bizde üreticilerimizi bahçelerinde ziyaret ederek, kolaylıklar diledik' dedi.

 

“GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ”

 

Çile Mahallesi'nde kiraz üreticisi Erdoğan Bulut (49), kiraz hasadına nisan ayının sonunda başladıklarını belirtti. İlk hasadın 30 liradan alıcı bulduğunu kaydeden Bulut, “ Virüs nedeniyle kendimize ve işçilere dikkat edip önlemlerimizi alıyoruz. Hasadımız ülkemize ve milletimize inşallah hayırlı olur. Şu anda kirazın dalında kilosu 15 ila 20 lira arasında alıcı buluyor. 15 dekar alanda kiraz üretimi yapıyorum yaklaşık 60, 70 bin lira gelir elde ediyorum. İşçilerimizle paylaşarak zevkle bu işi başarmaya çalışıyoruz' dedi. Kiraz bahçesinde eşine yardım eden Mumine Bulut (45), 'Kiraz hasadımıza başladık. Koronavirüs nedeniyle kendimize ve yanımızda çalışanlara dikkat ediyoruz' diye konuştu.

 

“MEŞAKKATLİ AMA KAZANÇLI”

 

Çile Mahalle Muhtarı Nihat Gürkan, 'Gazipaşa'da erkenci olarak bilinen kiraz hasadına başlandı. Üreticilerimize bol kazançlar diliyorum. Kiraz fidanı dikiminden 4 yıl sonra ürün vermeye başlıyor. Tam verim almak için ağaçlar 7 yaşına gelmesi gerekir. 7 yaşındaki bir kiraz ağacından yaklaşık 100 kilo ile 150 kilo arasında meyve elde edilir. Hasadı biraz meşakkatli bir iş ama ona rağmen kazançlı bir iş. Bu konuda çiftçilerimize devlet tarafından destek verilirse üretim daha da artıp, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çile, Gökçesaray ve Doğanca mahallelerinde yaklaşık 1000 ton kiraz beklentimiz var' dedi.