Tarih: 14.05.2020 14:30

ÇOCUKLARIN SOKAK MUTLULUĞU

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocuklar, uzun bir aranın ardından sokağa çıktı. Çocukların Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 Nisan tarihinde 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma kısıtlamasında 0-14 yaş arası çocuklar,  dün 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıktı. Gazipaşa’da çocuklar 40 günün ardından 4 saatlik sokağa çıkma iznini doyasıya yaşadı. Dün saatler 11.00’ı gösterdiğinde kimi arkadaşlarıyla kimi de aileleriyle parklara ve sahille koşarken Gazipaşa yeniden çocuk sesleriyle şenlendi. Bazı çocuklarda uzun bir aranın ardından bisiklet kullanmayı tercih etti. Çocukların genellikle maske kullandıkları gözlendi.

 

“ARKADAŞLARLA GEZİYORUZ”

 

Sokağa çıkma iznini arkadaşlarıyla buluşarak değerlendiren 13 yaşındaki Mirhat Bera Güzel, sokağa çıkma fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Güzel, “Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir evden çıkmıyordum. Bugün bize sokağa çıkma izni verildi. Arkadaşlarımızla geziyoruz. Buradan sahile gideceğiz, orada da biraz gezeceğiz. Dışarıda olduğum için çok mutluyum” dedi.

 

12 yaşındaki Erdem Demir ise, yorumuyla gülümsetti. Polislerin, kendilerine verilen 4 saatlik izini unutacağını düşünen Erdem Demir, “Dışarıya çıktığımız için çok mutluyum. Arkadaşlarımı çok özlemiştim. Ama biraz tedirginim. Ya polisler, izinli olduğumuzu unutursa” diye sordu.

 

“ÇOK SEVİNÇLİYİM”

 

Annesiyle birlikte sokağa çıkan 8 yaşındaki Çağan Alyanak ise, “Bir süredir evden çıkmıyordum. Bugün annemle birlikte hava almak için dışarıya çıktım. Bir şeyler yiyip, biraz gezeceğiz. Dışarıya çıktığım için çok sevinçliyim” diye konuştu. Tedbirlerin ardından uzun aradan sonra ilk defa dışarı çıkan çocuklar, 4 saatlik iznin ardından evlerine döndü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —