Tarih: 07.05.2020 13:55

KİRAZ BAHÇEDE 20 TL

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA kiraz sezonu açıladı. Ağırlıklı olarak Çile, Doğanca ve Gökçesaray mahallelerinde yetişen erkenci kirazın kilogramı bahçede 20 liradan satılıyor. Doğanca Mahallesi’nde kiraz üretimi yapan Erdoğan Uysal isimli vatandaş, 2020 yılının ilk kiraz hasadında başladı. Doğanca Mahallesi’nde 4 dönüm arazi üzerine kurulu kiraz bahçesinde üretim yapan Uysal, sezonda 30-35 bin TL para kazanmayı amaçlıyor. Bahçesinden topladığı kirazların kilosunu 20 TL’den tüccarlara sattığını ifade eden Uysal, “Bir kiraz ağacından yaşına göre 1 ile 300 kilo arasında değişen oranda ürün elde ediliyor. Bu yıl ilk çıkan turfanda kiraz 20 liradan alıcı buluyor. Hasat bitimine kadar kirazın kilosunun 5-6 liraya kadar ineceğini tahmin ediyoruz” dedi.

 

GAZİPAŞA’DAN İSTANBUL’A

 

Doğanca Mahallesi’nde hasat ettiği ürünlerden bu yıl 30-35 bin TL kazanmayı amaçlayan üretici Erdoğan Uysal, “Geçen yıla göre verim yüksek. Bu yıl rekolte bakımında daha iyi olabilir. Mahallede 4 dönüm kiraz bahçem var. Bu yıl buradan 30-35 bin TL kazanmayı hedefliyoruz” dedi. Hasat ettikleri ürünleri büyükşehirlere gönderdiklerini dile getiren Uysal, “Gazipaşa’nın Çile, Doğanca ve Gökçesaray mahallelerinde yetişen Gazipaşa’nın erkenci kirazları, tüccarlar aracılığı ile İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde pazar buluyor” diyerek, tüm üreticilere bol kazançlar diledi.

 

“KİRAZ ÜRETİMİNDE DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK”

 

Gazipaşa’da kiraz üretim alanlarının arttığına değinen Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ise, “Çiftçilerimizin geçen yıllarda su sıkıntısı vardı. Sulama kuyularına ruhsat alınamıyordu. Bu sıkıntılar geçtiğimiz yılsonunda çözüldü. Üreticilerimiz sulama kuyuları için ruhsat alıp artık bahçelerini daha kolay sulayabiliyor. Bu durumun hem ekilen alanı hem de rekolteyi yükselteceğine inanıyoruz. Yaylalarımızda da kiraz akim alanları genişliyor. İlçemiz kiraz üretiminde de adından söz ettirecek yerlere gelecek” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —