3 FİDAN'A, 3 FİDAN

CHP Gazipaşa Gençlik Kolları, 3 Fidan olarak adlandırılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ölüm yıldönümünde unutmadı. Gençler, 3 Fidan anısına 3 fidan dikti.

GÜNCEL 7.05.2020 13:40:32 0
3 FİDAN

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin yıldönümünde 3 adet çınar ağacı fidanı dikti. Gençlere CHP Gazipaşa Belediye Mecli Üyesi Onur Demir de eşlik etti. CHP’li gençler, Sarısu Parkı’na giderek; ‘3 fidan’ olarak anılan ve 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Geçmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin inan anısına 3 adet fidanı toprakla buluşturdu. CHP Gençlik Kolları Başkanı Kerim Ercan Şanlı, sosyal medya hesabından, “Haykırdı Deniz darağacında: ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Türk ve Kürt Halklarının kardeşliği! Yaşasın İşçiler, Köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!’

Haykırdı Yusuf darağacında: “Ben, halkımızın bağımsızlığı için bir defa ve şerefle ölüyorum! Fakat bizi asan sizler, şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz! Biz halkımızın hizmetindeyiz. Yaşasın Devrimciler! Kahrolsun Faşizm!”

Haykırdı Hüseyin darağacında: “Ben, hiçbir şahsi çıkar gözetmeden, halkın mutluluğu için savaştım. Bu bayrağı bu ana kadar şerefle taşıdım, bundan sonra da bu bayrağı Türkiye halkına emanet ediyorum... Yaşasın işçiler ve köylüler! Kahrolsun Faşizm!” şiirini paylaştı.

Şanlı, “Bizim ağaç sevgimiz 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece astığınız üç fidan’dan gelir. Cumhuriyet Halk Partisi Gazipaşa Gençlik olarak, bugün anısına 3 çınar fidanını arkadaşlarımızla birlikte toprakla buluşturduk. Saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.