ESNAFA RAMAZAN DESTEĞİ

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi, koronavirüsü tedbirleri kapsamında iş yerleri kapanan esnaflara Ramazan kolisi hazırlayacak.

GÜNCEL 5.05.2020 12:46:37 0
ESNAFA RAMAZAN DESTEĞİ

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından ilçe odalarına gönderilen Ramazan kolilerinin sayısı, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi tarafında arttırılarak koronavirüsü tedbirleri kapsamında iş yerleri kapanan esnaflara dağıtılacak. AESOB yönetimi üye sayısına bakılmaksızın tüm ilçelerde bulunan esnaf odalarına, zor durumdaki esnaflara dağıtılması için 50 koli Ramazan erzağı gönderdi. Koronavirüsü tedbirleri dolayısıyla iş yerleri kapanan esnafları göz önünde tutan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi, Oda Başkanı Hasan Ali Sönmez öncülüğünde toplantı yaptı.  Toplantıda ilçede 220 esnafın iş yerinin kapalı olduğunu ifade eden Sönmez, oda yönetimi tarafından 170 koli daha hazırlanarak, iş yeri kapanan tüm esnaflara koli yardımı yapılması önerisinde bulundu. Başkan Sönmez ve oda yönetimi, odanın parasına dokunmadan kendi maaşlarıyla 170 koli Ramazan erzağı hazırlamaya karar verdi.

 

TEKLİFLER MARKETLERE VERİLDİ

 

Oda yönetiminde bulunan esnaflarla birlikte alacakları maaşları Ramazan kolileri için ayıracaklarını dile getiren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Bir üst birliğimiz olan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, üye sayısına bakılmaksızın tüm odalara 50 koli Ramazan erzağı gönderdi. Biz de arkadaşlarımızla toplantı yapıp, gelen 50 kolinin üstüne 170 koli daha ekleyip, koronavirüsü tedbirleri kapsamında iş yerleri kapanan; kahvehane, internet kafe, kuaför ve berber esnaflarımızın aralarında bulunduğu 220 esnafımız için Ramazan kolisi hazırlayacağız. Kolileri hazırlamak için marketlerimize teklif verdik. Tüm marketlerimiz 5 Mayıs (Bugün) öğlen tekliflerini bize getirecekler. Bizde verilen fiyatlara göre en hesaplı marketten fatura karşılığında 170 koli Ramazan erzağı hazırlayacağız. Bunları yaparken odamızın parasına dokunmayacağız” dedi.

 

MUHASEBE ÜCRETİ ALINMAYACAK

 

Gazipaşa’da 500’e yakın basit usule tabi esnafın bulunduğunu dile getiren Sönmez, oda tarafından muhasebesi tutulan ve iş yeri geçici olarak kapanan esnaflardan, muhasebe ücreti almayacaklarını sözlerine ekledi. Sönmez, “Muhasebesi Gazipaşa Esnaf Odasında yapılan ve 380 TL değerinde muhasebe ücreti olan basit usule tabi esnaflarımızın, iş yerleri koronavirüsü tedbirleri kapsamında kapanmışsa, odamızdan yapılan muhasebelerin ücretini almayacağız” diye konuştu.

 

ZOR GÜNLER GERİDE KALACAK

 

Esnafın her zaman yanında olduğunu dile getiren Başkan Sönmez, “Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan esnaf ve sanatkarların sıkıntılarını yakından takip ediyoruz. Zor günler geride kalacak. Buna inanıyoruz. Ancak tedbirleri sıkı tutmaya devam etmeliyiz” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.