YOLLAR AÇILDI ELEKTRİKLER VERİLDİ

Havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara göç hazırlıklarına başlayan Gazipaşalılara yol ve elektrik müjdesi. Geçtiğimiz hafta Gazipaşa ve Büyükşehir belediyeleri tarafından yolları açılan yaylalara elektrikler verildi.

GÜNCEL 29.04.2020 13:09:39 0
YOLLAR AÇILDI ELEKTRİKLER VERİLDİ

GAZİPAŞA’DA havaların ısınmasıyla birlikte yaylaseverler göç hazırlıklarına başladı. Ramazan Ayı’nın gelmesi ve koronavirüsü nedeniyle yaylalara göç etmeye hazırlanan Gazipaşa halkını sevindiren haber Gazipaşa ve Büyükşehir belediyeleri ile Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) yetkililerinden geldi. Geçtiğimiz hafta yayla yollarını açmak için çalışma başlatan Gazipaşa Belediyesi, ilçemize bağlı bin 800 metre rakımlı Gökkuzluk ve Berem yaylalarına ulaşımı sağlamıştı. Gazipaşa Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışma yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi, son olarak Gazipaşa’da Beyobası, Korubaşı, Koru, Bakılar, Ekmel, Kırahmetler, Muzkent, Zeytinada, Aydıncık, Çakmak, Küçüklü mahallelerindeki vatandaşların yaylalara ulaşım için kullandığı Akçal yolu ve eski yolu ulaşıma açmıştı.

 

YAYLALARA ELEKTRİK VERİLDİ

 

Yaylalarda yaşanan elektrik sıkıntısı, göç hazırlığı yapan Gazipaşalıları kara kara düşündürüyordu. Yolların açılması ile birlikte harekete geçen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) yetkilileri, yayla güzergâhı üzerinde bulunan enerji nakil hatlarını tek tek elden geçirdi. Devrilen direkleri, kopan telleri yenisi ile değiştiren AEDAŞ çalışanları, kış döneminde kesilen elektrik enerjisini yaylalara bir an önce vermek için hafta boyunca çalıştı. Gazipaşalı vatandaşlar için hummalı bir çalışma içine giren AEDAŞ ekipleri; Gözkkuzluk ve Topsekisi dışındaki yaylalara elektriği verildi. AEDAŞ çalışanları, Gözkkuzluk ve Topsekisi yaylalarının elektriğini de vermek için çalışmalarını sürdürüyor. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27