ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR

CHP İlçe Başkanı Güven, “Koronavirüsü salgını nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı zor günler geçiren esnafımız çözüm bekliyor” dedi.

GÜNDEM 28.04.2020 15:53:38 0
ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Koronavirüs salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarların yaşamış olduğu sorunlara değinerek, esnafın sıkıntılarına çözüm bulunmasını istedi. Koronavirüsü tedbirleri kapsamında alınan önlemeler nedeniyle Gazipaşa’da yüzlerce iş yerinin kapatıldığına dikkat çeken Güven, Antalya genelinde kapatılan iş yerlerinin 10 bini bulduğunu dile getirdi. Yaşanan durumun pek iç açıcı olmadığını söyleyen Güven, “Gazipaşa’da 200’ün üstünde iş yeri geçici olarak kapatıldı. Yaşadıklarımız çok iç açıcı değil. Esnafımız her gün cebinden yemeye devam ediyor. Borcu olanların borcu katlandı. Esnaf dükkanlarına kilit vurdu ama kredi kartı borçları, elektrik faturası adresine gelmeye devam ediyor. Esnaflarımız boş laf değil, çözüm bekliyor çözüm” dedi.

 

“VATANDAŞA ACIMIYORLAR”

 

Elektrik şirketlerinin ve bankaların vatandaşlara acımadığını sözlerine ekleyen Güven, “Güven, “Esnaf ve sanatkarları yakından ilgilendiren yasal düzenlemeleri içeren torba kanun geçtiğimiz haftalarda TBMM’de kabul edildi. Kaç esnafın bu düzenlemeden haberi var ve bu düzenlemeden faydalanmak için ne gibi şartlar aranıyor. Bu düzenlemelerden kaç esnafımız yararlandı. Esnafımızın yeni desteklere ihtiyacı var. Esnafa yeni ve kapsayıcı destekler sağlanmalı. Bunu her defasında söylüyorum. Esnafımız sözde destek değil tam destek bekliyor. Sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde hayatımız durdu faturalarımız durmadı. Esnaf, bu süreçte kredi kartı borcunu acımadan alan bankalar için çözüm bekliyor. Esnaf, dükkanları kapalı olmasına rağmen kesilen elektrik faturaları için çözüm bekliyor. Kısaca esnafımız sıkıntıları için çözüm bekliyor” şeklinde konuştu. Güven ayrıca, imkanı olan iş yeri ve ev sahiplerinin sıkıntıda olan vatandaşlardan kira talep etmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

“ESNAFA YENİ ÖDENEKLER HAZIRLANMALI”

 

Kantin, erkek berberi, kadın kuaförü, kahvehane, kıraathane, kafe, kafeterya, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta, gazino, kır bahçesi, nargile kafe, internet kafe, oyun salonları, çay bahçesi, hamam, sauna, masaj salonu, spor merkezleri, oto pazarları, ganyan bayileri ve aynı mekanda faaliyet yürüten iddaa bayileri, güzellik salonu, pastane ve lokanta (Gel Al ve Paket Servisi bulunmayanlar), Semt Pazarcı (Gıda ve hijyen ürünleri satanlar dışında) esnafımız dışsal etkilerden dolayı dükkanlarına kilit vurdu. Taksici, servisçi, otobüsçü ve diğer esnaflarımızın işleri yarı yarıya düştü. Ekonomik anlamda kan ağlayan esnafımız yarasına merhem olacak çözümleri bekliyor. Bu esnaflarımız için hükümet tarafından yeni ödenekler hazırlanmalı” diye konuştu. 


  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,03% 0,01
  • EURO

    37,96% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2802,50% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00