KORONA DEĞERLENDİRMESİ

Kaymakam Öztürk başkanlığında bir araya gelen Vefa Sosyal Destek Grubu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

GÜNDEM 22.04.2020 13:36:12 0
KORONA DEĞERLENDİRMESİ

GAZİPAŞA Kaymakamı Cemil Öztürk, Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri ile yaptığı toplantıda, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı. Gazipaşa Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantı öncesi süreci değerlendiren Kaymakam Öztürk, ilçede görülen koronavirüs vakalarından bahsetti. Gazipaşa’da şimdiye kadar 4 vaka görüldüğünü bildiren Kaymakam Öztürk, 2 kişinin hayatını kaybettiğini,  1 kişinin hastanede tedavisinin sürdüğü ve 1 kişinin de taburcu olduğunu kaydetti.

 

Gazipaşa’da koronavirüs salgınına karşı el birliğiyle çalışıldığını söyleyen Kaymakam Cemil Öztürk, “Vefa Sosyal Grubu ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak için buradayız. Şu ana kadar neler yaptık ve neler yapacağız bunları konuşacağız. Alınan tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz, bir de malumunuz 4 günlük bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar gününü kapsayacak şekilde kararlaştırılan yasakla ilgili alınacak tedbirleri tekrar konuşacağız. Ayıca önümüzdeki Ramazan ayı için alınacak önlemler konusunda fikir alışverişi yapacağız.  Vefa Sosyal Destek Grubu’ndaki tüm arkadaşlarıma, 7 gün 24 saat çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hakikaten tüm kurumlar, koordine halinde, el birliğiyle çalışıyor. Kimse ‘Bana ne’ demeden taşın altına elini koydu. Bir aydan beri gece-gündüz demeden çalışmalarımız aralıksız şekilde devam ediyor. Hem Vefa Grubu’nda yer alan arkadaşlarıma, hem de kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

5 BİN 787 İŞLEM YAPILDI

 

Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yaptığı çalışmalardan bahseden Kaymakam Öztürk, “Vefa Sosyal Destek Grubumuz, vatandaşların bankalardan maaş çekim taleplerini yerine getirdi. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yardımları ile Ekonomik Sosyal Yardımlardan 1.Faz ve 2. Faz’ın yardımları evde ödenen kişiler ve gıda yardımları 4 bin 441 kişiye ulaştırıldı. Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek ihtiyaçları giderilen 375 kişi var. Ayrıca, istekleri hakkında bilgi verilen 298 kişi ve işlemi devam eden 551 kişi olmak üzere toplam hizmet sayısı 5 bin 787.  Bugüne kadar Vefa Grubu’ndan 5 bin 787 işlem gerçekleştirilmiş. Bu işlemler mobil hatlar üzerinden yapılıyor. Bu telefonları bir kez daha hatırlatmakta fayda var; 112-155 ve 156 üzerinden Vefa Gruplarına yönlendirme yapılıyor. Ama bu numaralar Antalya bağlantılı olduğu için orada bir yoğunluk oluşmaması adına, vatandaşlarımız telefonda beklemesin diye kendi hattımızı ilk günden oluşturduk. Bu numaralar 0242 572 64 06 ve 0541 572 64 06 şeklinde. Bu hatlar üzerinden 7/24 bize ulaşabilirler. Bazen vatandaşlarımız bizi deniyor. Mesela ekmek istiyorlar, daha sonra biz sizi denemek için istedik diyorlar. Denemeye gerek yok, sürekli arkadaşlarımız çalışıyor. Talep olduğu sürece çalışmalar devam edecek. 5 bin 787 sayısı az bir sayısı değil. Bunu sadece kişi değil, hane olarak değerlendirmek lazım. Haneyi 4 ile çarpsanız bu rakam 20 bini geçiyor. Vefa Grupları tarafından neredeyse konut sayısının yarısına gidilmiş durumda” dedi.

 

EVLERE EKMEK GÖTÜRÜLÜYOR

 

Sokağa çıkma yasağı süresince ekmek tedarikinde sıkıntı yaşayanların Vefa Sosyal Destek Grubunu aramalarını isteyen Öztürk, “Sokağa çıkma yasağı kapsamında, evi yakın olanlar fırınlara gidebiliyor. Fırınları, sokaklara, caddelere, mahallelere paylaştırdık. Kendi bölgelerinde ekmek dağıtıyorlar, muhtarlarımız da yardımcı oluyor. Ama yine de ekmek temin edemeyen vatandaşlarımızın evine gidiyoruz. Bu sokağa çıkma yasağında da, ekmek tedarikinde sıkıntı yaşayan olursa, yine biz Vefa Grubu olarak evlere ekmek hizmeti gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

9 BİN 500 MASKE DAĞITILDI

 

Gazipaşa’da 9 bin 500 koruyucu maske dağıtımı yapıldığını aktaran Öztürk, “Maske dağıtımı konusunda Vefa Grubu çalışmalarına devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisindeyiz. Günlük ortalama bine yakın maske üretiliyor. Onla alakalı görevlendirilmeler de yapıldı. Hem kurum çalışanlarımız, hem öğretmenlerimiz var. Diğer taraftan biz meydanda, insanların günlük maske ihtiyaçlarını gidermek için dağıtım yapıyoruz. Yine belediyemiz hizmet binasında ve pazar girişlerinde maske dağıtıyor. Jandarmamız, Ticaret İl Müdürlüğü üzerinden maske dağıtmaya devam ediyor, 4 bin 550 maske 10 ve üzerinde çalışanı olan işyeri sahiplerine dağıtıldı. Maske, yine bildiğiniz gibi e-devlet üzerinden ve eczaneler üzerinden haftada kişi başı 5 tane olmak üzere temin edilebiliyor. Maske kullanımının yaygınlaştırılması için Vefa Grubu, belediye, Halk Eğitim, Ticaret İl Müdürlüğü olarak süreci kesintisiz şekilde devam ettireceğiz” dedi.

 

247 KİŞİ SEYAHAT İZİN BELGESİ ALDI

 

Gazipaşa’da 247 kişiye Seyahat İzin Belgesi düzenlendiğini söyleyen Öztürk, “Pandemi kapsamında oluşturulan Seyahat İzin Kurulları var. Her il ve ilçelerde oluşturuldu. Gazipaşa’da da ilçe otogarında ilk günden itibaren Seyahat İzin Kurulu hizmet vermeye başladı. İl Hıfzıssıhha Kurul’unda alınan kararlarda bulunan istisnalar kapsamında şehirlerarası yolculuk yapmak zorunda kalan kişilere Seyahat Belgesi Düzenliyoruz. Bu kapsamda, ilçemizde Seyahat İzin Belgesi düzenlenen kişi sayısı 247 kişi. 15 kişinin başvurusu ise reddedildi. Toplam başvuru sayısı ise 262 kişi oldu” ifadelerini kullandı.

 

GAZİPAŞA’DA 4 VAKA GÖRÜLDÜ

 

Gazipaşa’daki koronavirüs vakaları ile alakalı da açıklama yapan Kaymakam Öztürk, “Belirteceğim hususlardan bir tanesi de vaka bilgileri. Şimdiye kadar, vefat eden 2 vakamız var. 1 kişi taburcu oldu, 1 kişi de hastanede tedavisini sürdürüyor. Yani şimdiye kadar 4 vakamız oldu. 2 tanesini kaybettik, Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Bir hastamız taburcu, bir hastamızın tedavisi devam etmekte ama genel durumu da iyi. Pandemi kapsamında, ilçemizde 1 apartmanımızı karantina altına aldık, ikinci bir emre kadar devam edecek. Her şeyden önemlisi tedbir. Bunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Tedbirlerin hepsinin amacı, koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi. Zararların minimilize ederek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu günleri inşallah hep beraber atlatacağız. Normal hayatımıza devam edeceğiz. Tüm dünyada bu süreç yaşanıyor. Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde, bu süreci asgari düzeyde zararla atlatmaya çalışıyoruz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Koronavirüs salgınıyla mücadelede görev alan herkese teşekkür eden Kaymakam Cemil Öztürk, “Sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi buradan iletelim. Hastaneye, tedbir kapsamında çok fazla giriş çıkış yapmak istemiyoruz. Vatandaşlarımıza da buradan duyurmuş olalım. Çok gerekmedikçe sağlık kuruluşlarına giriş-çıkış yapmayalım. Netice itibarıyla buralar virüsün en fazla yayılma ihtimalinin olduğu yerler. Zaten aile hekimleri, telefon üzerinden iletişim sağlayarak bilgi veriyor. Emniyetimize, jandarmamıza teşekkür ediyoruz. Onlar da 7/24 çalışıyorlar. Ayrıca, kamu çalışanlarına da teşekkür ederim. Güzel bir koordinasyon şeklinde ilerliyoruz. Gönüllü olarak çalışan, çalışmak isteyen vatandaşlarımız da oluyor. Öğretmenlerimiz, müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımızı da Vefa Grubu’na, maaş grubuna, Seyahat İzin Kurulu’na dahil ettik. Sağ olsunlar hiçbir itirazları olmadı. Halk Eğitim Merkezi’nde gönüllü maske üreten gönüllülerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Yine, ilçede bulunan iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından bize maddi olarak destek olanlar var. Onlara da teşekkürlerimizi iletiyorum. Son olarak Gazipaşalılara teşekkür ediyorum. Bu tedbirlerin uygulanması noktasında, sokağa çıkma yasağı konusunda iyi bir süreç geçiriyoruz” diye konuştu.

 

Kaymakam Öztürk sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ramazan ayına da giriyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, ramazan ayından sonra yavaş yavaş normal hayatımıza döneriz ve eskiden olduğu gibi güzel Gazipaşa’mızın güzelliklerini hep beraber tadarız diyorum.”