ESNAF İÇİN DESTEK TALEBİ

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Kaymakam Cemil Öztürk’ü makamında ziyaret ederek, koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerleri kapatılan 210 esnafın 3. faz yardımlardan faydalandırmaları konusunda talepte bulundu.

GÜNDEM 22.04.2020 13:34:05 0
ESNAF İÇİN DESTEK TALEBİ

AK PARTİ İlçe Başkanı Ali Doğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerleri kapatılan berber, kuaför, kahvehane, eğlence merkezleri gibi işyeri sahiplerine destek verilmesi için harekete geçti. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan işyerleri kapatılan esnafın isimlerini alan Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez’le birlikte Kaymakam Öztürk’ü ziyaret ederek listede bulunan isimlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde dağıtılacak 3. Faz desteklerden faydalanmaları talebinde bulundu.  Kaymakam Cemil Öztürk, işyeri kapatılan esnafların listesini SYDV Müdürü Ali Rıza Büyükakça’ya vererek, gereğinin yapılmasını istedi.  Kaymakam Öztürk, esnafların e-devlet üzerinden ‘Pandemi Sosyal Destek Başvurusu’ bölümünden başvuru yapmalarını gerektiğini bildirdi.

 

LİSTEYİ TESLİM ETTİK

 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ali Doğan, “Korona virüs salgınını kontrol altına almak amacıyla alınan tedbirler kapsamında, hükümetimiz bazı esnaflarımızın faaliyetlerini durdurmuştu. Aralarında berber, kuaför, kahvehane, eğlence merkezleri gibi işletmelerin bulunduğu ilçemizde 210 esnafımız var. Bu kapsamda bulunan esnaflarımızın listesini Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan rica ettik. Esnaf Odası Başkanı Sayın Hasan Ali Sönmez ile birlikte, belirlenen esnafların listesini İlçe Kaymakamı Sayın Cemil Öztürk’e teslim ederek, bu esnaflara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla başlatılan 3. faz yardımlardan faydalandırmalarını rica ettik” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Doğan, “Kaymakamımız Sayın Öztürk sunduğumuz listeyi, Vakıf Müdürüne teslim ederek gereğinin yapılması talimatını verdi. Öztürk,  ayrıca söz konusu esnafların e-devlet üzerinden ‘Pandemi Sosyal Destek Başvurusu’ bölümünden başvuru yapmalarını istedi” diye konuştu.

 

“EVDE KAL GAZİPAŞA’

 

Kaymakam Öztürk’ün devletin bugüne kadar yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdiğini kaydeden Doğan, “Kaymakam Öztürk, bugüne kadar devletimizin yaptığı yardımlar hakkında da bilgi verdi. 1. faz yardımlarda 2 bin 206 haneye, 2. faz yardımlarda bin 262 haneye, buna ek olarak 200 haneye olmak üzere toplamda 3 bin 668 haneye biner lira yardım yapıldığı bilgisine ulaştık. Yaşamış olduğumuz bu zorlu süreçte, her alanda milletimizin yanında yer alarak, dünyada eşine az rastlanır bir yönetim anlayışı sergileyen devletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle ihtiyaç sahibi herkesin, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubuna müracaat etmelerini istiyoruz. İnşallah hep birlikte, dayanışma içerisinde bu zor süreci, en kısa sürede atlatacağız. Evde kal Gazipaşa!” şeklinde konuştu.