YASAK YOĞUNLUĞU

Gazipaşa’da sokağa çıkma yasağı öncesinde sebze ve meyve pazarı ile marketlerde hareketlilik yaşandı.

YEREL 18.04.2020 11:12:55 0
YASAK YOĞUNLUĞU

GAZİPAŞA’DA sokağa çıkma yasağı öncesi alışveriş yoğunluğu yaşandı. Bugün ve yarın uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesinde sebze ve meyve pazarı ile marketlerde hareketlilik yaşandı. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin sıkı tutulduğu ilçede halkın daha önceki zamanlara göre daha fazla alışveriş yaptığı görüldü.

 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

 

Alparslan Türkeş Parkı içerisinde kurulan sebze ve meyve pazarında,  koronavirüs salgınına karşı yoğun önlemler aldı. Pazara vatandaşlar sırayla alınırken, maskesi olmayanlara maske verildi. Vatandaşlar için giriş ve çıkışlara el dezenfektanı koyulurken, pazara gelenlerin ateş ölçümünü yaptı.  Pazarda ürünler poşetlenerek satılırken, tezgahlar arasında 3 metre mesafe kuralına uyuluyor. Zabıta ve polis ekipleri pazarı dolaşarak gerekli kontrolleri yapıyor.  Öte yandan Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de pazarda esnafa uyulması gereken tedbirler konusunda hatırlatma yapıyor.

 

ZABITADAN SEÇME UYARISI

 

 Gazipaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, sebze ve meyve pazarında ürünü seçerek alan müşteri ve pazar esnafını uyardı.  Müşterilerin ürünlere dokunmasının kesinlikle yasak olduğunu bir kez daha hatırlatan zabıta ekipleri, bu konunun dikkate alınmasını istedi. 

 

MARKETLERE SIRAYLA ALINDI

 

Gazipaşa’da sokağa çıkma yasağı öncesi gıda alışverişi yapmak isteyenler de soluğu marketlerde aldı. Gazipaşa’daki marketlerde koronavirüs yasağı kapsamında alınan tedbirlere uyulduğu görüldü.  Market içerisinde hizmet alanının büyüklüğüne göre belirlenen sayıda müşteri varken,  içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmadı. Yasak öncesi marketlere giden vatandaşlar gıda alışverişlerini yaptı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27