'RAHATSIZ OLAN KİM ACABA?'

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’e yüklendi. Güven’in, “CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu başarılı çalışmalar hükümeti rahatsız etti” açık

GÜNDEM 17.04.2020 12:30:19 0

AK PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, yaptığı basın açıklamasıyla gündemi değerlendirdi. Koronavirüsü salgını karşısında Türkiye Cumhuriyeti’nin, Dünya Sağlık Örgütü’nün takdirini kazanan çalışmalar yaptığını söyleyen Doğan, bu süreçte birlik ve beraberliğin önemine değindi. Açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven’e de yüklenen Doğan, Güven’in, “CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu başarılı çalışmalar hükümeti rahatsız etti” açıklamasına cevap verdi.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde büyük bir imtihandan geçiyor. Bütün Dünya bu zor süreçte kendi başının derdine düşmüşken, güzel ülkemiz bir yandan zorda kalan bütün dünya ülkelerine yardım elini uzatırken biryandan da birlik ve beraberlik içinde, milletiyle, devletiyle, bu zor süreçle adeta milli bir mücadele yürütüyor. Böyle bir ülkede yaşadığımız için ne kadar şükretsek azdır. Süper güç oluğunu varsayılan devletler ve onların temsilcileri, Dünya Sağlık Örgütü gibi otoriteler dahil her kesimin takdirini kazanan bir yönetimle, hükümetimiz bu süreci yönetiyor. Ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu misafirlerimiz bile çektikleri videoları sosyal medya hesaplarından paylaşarak kendilerini Türkiye’de oldukları için şanslı hissettiklerini belirtirken, içimizdeki bazı kesim ise anlam veremediğimiz bir şekilde bu başarıdan rahatsız oluyor” dedi.

 

GÜVEN VE BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ

 

Ne yazık ki ülkemizin bu önemli başarısında rahatsız olanlardan birinin de CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven olduğunu üzülerek görüyoruz. Son günlerde basına peş peşe verdiği demeçleri hayretle takip ediyoruz. Hükümetimizin yaptığı çalışmaları itibarsızlaştırmak için akla hayale gelemeyen ithamlarda bulunan Sayın Güven, CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu başarılı çalışmaların hükümetimizi rahatsız ettiğini ve engellemeye çalıştığını iddia etti. Öncelikle Sayın Güven’in hangi başarıdan bahsettiğini anlayamadık. Sayın Güven, Büyükşehir Belediyesinin ilçemize gönderdiği 500, Muratpaşa Belediyesi’nin ise göndermeyi taahhüt ettiği 250 maskeden mi bahsediyor? İlçemizde hemen her ev bir maske üretim atölyesine dönmüşken, maske bulamayan Gazipaşa Belediyesi’nin, 3 bin nüfuslu Göktepe Belediyesi’nden 4 bin adet maske bağışı alması mı yoksa başarı? Bütçesinden dişe dokunur bir pay ayırmayan ancak milletten topladığı bağışların yer aldığı kutuların üzerine Gazipaşa Belediyesi logosu yapıştırarak halkımıza dağıtmaya çalışmak mı başarı? Bir de tabi koli prototipi hazırlayan başkanları var. Bu da büyük başarı tabi(!)” diye konuştu.

 

“BAŞARI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BAŞARISIDIR”

 

Ortada tek bir başarı var; o da Türkiye Cumhuriyeti’nin başarısıdır” diyerek açıklamasına devam eden Doğan, “Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin rakibi görenler kaybetmeye mahkumdur. Devletimiz de milletimiz de buna izin vermez. Bu niyette olanların akıllarını başlarına alarak bir kez daha düşünmeleri gerekir. Bu devlet; iki başlı bir duruma, devletin organlarının içinde nifak çıkarmaya çalışanlara şimdiye kadar müsaade etmedi, bundan sonrada hiç müsaade etmeyecektir. Bu böyle biline. Sayın Güven ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili çirkin ithamlarda bulunmuştur. Diyanet’in AK Parti’nin sözcüsü olduğunu iddia eden Güven, bilim ile inanç arasında da gizli bir yarış olduğunu, akşamları sela ve dua okumakla bu işlerin olmadığını belirtme gafletinde bulundu. Güven, oluşturulan bilim kurulundan ve işlerin olması gerektiği gibi her kurumdan profesyonelce yardım alınarak yürütüldüğünden hiç bahsetmiyor nedense” ifadelerini kullandı.

 

“UNUTMAYALIM HAKEM MİLLETTİR”

 

Halkın kimin ne yaptığını gördüğünü söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın, ülkede iki başlılığa meydan vermemek için bağışların devlete yapılmasının caiz olduğunu belirtmesi sizi neden rahatsız etti acaba. Ülkemizde her kesim üzerine düşeni yaparak bu zorlu sürece katkı sunuyor. Bilim adamlarımız laboratuarda, doktorlarımız hastanelerde, güvenlik güçlerimiz arazide, öğretmenlerimiz ve imamlarımız sahada, vatandaşlarımız işinde ve evinde bu sürece katkı sağlıyor. İlim ile yüce dinimizi karşı karşıya getirmek akla mantığa sığan bir açıklama değildir. Sayın Güven’i bu ayrıştırıcı dilinden ve söylemlerinden bir an önce vazgeçmesini tavsiye ediyorum. Çünkü bu güler, birlik ve beraberlik günleridir. Sayın Güven ve bağlı olduğu CHP’de bu ülkenin bir parçasıdır ve bu mücadelede devletinin ve milletinin yanında yer almasını beklemek bu milletin en doğal hakkıdır. Kendilerini destek vermeye davet ediyorum. Unutmayalım hakem millettir” şeklinde konuştu.