GAZİPAŞA’DA YENİ TEDBİRLER

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Çin’in Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını engellemek için yeni tedbirler aldı.

GÜNCEL 17.04.2020 12:25:47 0
GAZİPAŞA’DA YENİ TEDBİRLER

GAZİPAŞA’DA da uygulanacak yeni tedbirler kapsamında çalışma sistemi daha önceden paket servis, gel-al servis şeklinde düzenlenmiş bütün işyerleri(içkili-içkisiz) ile bakkal, büfe, tekel bayi(zincir market hariç diğerleri) çalışma saatleri 07.00-22.00 olarak düzenlendi. Öte yandan tüm özel binek araç, hafif ticari araç ve ticari taksilerde şoför dâhil 3 kişiden fazla kişinin seyahat etmesi yasaklandı. Birden fazla kişinin bulunduğu araçta maske takmak zorunlu hale geldi.

 

HIFZISSIHHA KURULU KARARLARI

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan ve Gazipaşa’da da uygulanacak yeni tedbirler kapsamında,  içkili veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin, 21 Mart 2020 Cumartesi günü saat 24.00’dan itibaren sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet vermelerine, bu amaçla tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmalarına, bu alanlara müşteri kabul etmemelerine, ilişkin kararıyla, çalışma şartları düzenlenen işletmelerin bundan böyle hafta içi ve hafta sonlarında 07.00-22.00 saatleri arasında hizmet vermesine, sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde kapalı tutulmasına, bakkal, büfe, TAPDK Belgeli bayiler vb. işyerlerinin hafta içi ve hafta sonlarında 07.00-22.00 saatleri arasında hizmet vermesine, sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde kapalı tutulmasına, tüm özel binek ve hafif ticari araçlar ile ticari taksilere aynı anda en fazla şoför dâhil 3 (üç) kişinin binebileceğine, 1 (bir)’den fazla kişinin olduğu araçlarda maske takmanın zorunlu hale geldi.