RAMAZAN YAKLAŞIYOR

Gazipaşa’yı Ramazan ayı heyecanı sardı. İslam Alemi tarafından namazlarla, dualarla ve oruçla karşılanan on bir ayın sultanı Ramazan bu yıl 24 Nisan’da başlayıp, 23 Mayıs’ta sona erecek. Mübarek Kadir Gecesi ise 19 Mayıs Salı gece

GÜNCEL 16.04.2020 13:29:44 0
RAMAZAN YAKLAŞIYOR

MÜSLÜMANLAR tarafından on bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan’a sayılı günler kaldı. Gazipaşa’da Ramazan ayı hazırlıkları ve heyecanı başladı. Gazipaşalılar, ilk oruç için 23 Nisan'ı 24 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkacak ve ilk oruç 24 Nisan tarihinde tutulacak. Cuma günü 04.32’de başlayacak olan ilk oruç aynı gün akşam saat 19.39’da yapılacak iftar ile açılacak. Gazipaşalılar ilk gün 15 saat 7 dakika oruçlu kalacak. Güneşin erken doğup, geç batmasından dolayı oruç tutulacak saat her gün biraz daha uzayacak. Ramazan ayının son gününde oruç 03.54’te başlayacak iftar ise 20.03’te yapılacak.  Mübarek Kadir Gecesi ise 19 Mayıs Salı gece idrak edilecek.  23 Mayıs Cumartesi günü ise Ramazan ayının son orucu tutulacak. Arife gününün ardından ise 24 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramı başlayacak. Gazipaşa’da bayram namazı ise saat 06.10’da kılınacak.

 

FİTRE MİKTARI 27 TL

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurulu tarafından her yıl ramazan ayı öncesi belirlenen sadaka-ı fıtır miktarları, bu yıl için 27 TL olarak belirlendi. 27 TL olarak belirlenen fıtır sadakası, bu ramazanın başlangıcından 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede geçerli olacak. Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, belirlenen bu miktarın asgari miktar olduğunu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığını, bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre,  asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı ihtiyaç sahiplerine vermesi gerektiğini belirtti.

 

NAMAZA VERİLEN ARA DEVAM EDECEK

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında gelen teravih namazlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Erbaş, Kovid-19’la mücadele kapsamında camilerde cemaatle namaza verilen aranın Ramazan ayı da dahil olmak üzere salgın tehlikesine karşı alınan tedbirler devam ettiği müddetçe uygulanacağını ifade ederek, “Camilerde cemaatle namaza verilen ara, ramazan ayında da dahil olmak üzere salgın tehlikesine karşı alınan tedbirler devam ettiği müddetçe uygulanacak. Bu süreçte evlerimiz mescit haline getirelim. İbadetlerimize riayet edelim. Evlerimizde eşimiz ve çocuklarımızla teravihlerimizi kılalım. Evde yaşayanlar içerisinden bir karantina yoksa namazlarımızı cemaatle kılalım” diye konuştu.