Tarih: 14.04.2020 13:08

YAYLALAR ELEKTRİK BEKLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA havaların ısınmasıyla birlikte yayla düşkünleri hazırlıklarına başladı. İlçemize yakın mesafede bulunan Belbaşı, Soğukoluk, Gökkuzluk ve civar yaylalara göç eden ilçe sakinleri, yaklaşan ramazan ayını yaylalarında geçirmeye hazırlanıyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada salgın haline gelen (Covid-19) koronavirüsü nedeniyle yayla evlerinde kendisini izole etmek isteyen Gazipaşalılar da yaylalara göç hazırlığı yapıyor.

 

PEKİ YAYLALAR HAZIR MI?

 

Ramazan Ayı’nın yaklaşması ve koronavirüsü nedeniyle yaylalara göç etmeye hazırlanan Gazipaşa halkını şimdilik elektrik sorunu bekliyor. Elektrik şirketi tarafından kış döneminde kesilen enerji, henüz yaylalara verilmedi. Sugözü Mahallesi ile Belbaşı Yaylası arasında bulunan bazı noktalarda elektrik tellerinin koptuğu, direklerin göçtüğü görüldü. Yaylalara göç hazırlığı yapan vatandaşlar, enerji nakil hatlarının onarılıp, yaylalara elektrik verilmesini bekliyor.

 

BELEDİYELERE DE İŞ DÜŞÜYOR

 

Göç hazırlığı yapan Gazipaşalıları düşündüren tek konu elektrik değil. Yayla yollarında kısmen onarım bekleyen alanlar bulunuyor. Gazipaşa’da yayla sezonun yaklaşmasıyla birlikte, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi’ne de büyük iş düşüyor.  Vatandaşların rahat ve sorunsuz bir yolculuk yapması için yayla yollarında belediyeler tarafından çalışma yapılması bekleniyor.

 

SOKAK LAMBALARI GÜNDÜZ MESAİSİNDE

 

Öte yandan Sugözü Mahallesi’nde, akşam saatlerinde yanması gereken onlarca sokak lambasının günlerdir gündüz saatlerinde de açık bırakılması vatandaşların tepkisini çekiyor. Elektrik şirketi yetkililerine seslenen vatandaşlar, lambaların yaklaşık 10 gündür gece-gündüz yandığını dile getirerek, israfın son bulmasını istediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —