DENEME AMAÇLI ÜRETİM

Ziraat Odası’na ait fidan satış noktasında ucuz ve sertifikalı fidan satışının yanı sıra deneme amaçlı keçiboynuzu fidanı üretimi başladı.

YEREL 14.04.2020 13:05:24 0
DENEME AMAÇLI ÜRETİM

GAZİPAŞA Ziraat Odası’na ait fidan satış noktasında ucuz ve sertifikalı fidan satışının yanı sıra deneme amaçlı fidan üretimi başladı. Gazipaşa Ziraat Odası tarafından gelir getirici türler arasında yer alan keçiboynuzu(harnup) fidanı üretilmeye başlandı. Denemeler olumlu yönde sonuçlanırsa vatandaşa ucuz keçiboynuzu fidanı verilecek.

 

DENEME AMAÇLI ÜRETİM BAŞLADI

 

Genellikle kırsal mahallelerde üretimi yapılan keçiboynuzu, hayvancılığın yanı sıra köylünün geçim kaynakları arasında yer alıyor. Pekmezinin yanı sıra kozmetik ve yem sanayinde de kullanılan keçiboynuzu ilçede büyük rağbet görüyor. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanlığı, çiftçiye ucuz ve kaliteli keçiboynuzu fidanı satmak için kolları sıvadı. Odaya ait fidanlıkta deneme amaçlı olarak keçiboynuzu üretimi yapılıyor.

 

FİDANLAR AŞILANDI

 

 Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine deneme amaçlı keçiboynuzu üretimine başladık. Fidanları keseye koyup aşıladık. Üretebilirsek üreteceğiz. Özellikle kırsal mahallelerimizde keçiboynuzu çiftçimizin geçim kaynakları arasında yer alıyor. Amacımız çiftçiye ucuz bir şekilde fidan verip üretim yapmasını sağlamak” dedi.

 

SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

 

Gazipaşa Ziraat Odası’na ait Atatürk Parkı yanında bulunan fidan satış noktasında, çiftçiye ucuz ve sertifikalı fidan satışı da devam ediyor. Zeytin ve narenciye türlerinin bulunduğu fidanlıkta angeleno erik, splendor erik, stanley erik, papaz erik, şekerpare kayısı, ninfa kayısı, burlet kiraz, 0900 kiraz, eşme ayva, nahşi armut, deveci armut, santamaria armut, etruşka armut, kestane, golden elma, yeşil elma, kırmızı elma, bodur elma, Aydın incir, royal G şeftali, elegant lady şeftali, erkenci şeftali, fındık, yediveren dut, maraşal dut, vişne ve çekirdeksiz üzüm fidanı satışları yapılıyor.