ÇALIŞKAN YETKİLİLERE SESLENDİ

Vatan Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Çalışkan, Selinus Sahili’nde yapılan 18 uygulaması hakkında belediye yetkililerine seslendi.

GÜNCEL 10.04.2020 08:02:15 0
ÇALIŞKAN YETKİLİLERE SESLENDİ

VATAN Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, Selinus Sahili’nde yapılan 18 uygulaması hakkında açıklama yaptı. Sözlerine, “Sevgili Belediye Başkanımız, canım öğrencim, kardeşim, arkadaşım, sayın meclis ve encümen üyeleri” diyerek başlayan Çalışkan, “Uzunca bir süredir koruma amaçlı imar planı ve plana göre yapılan; iptal edilip yeniden yapılmakta olan 18 uygulaması Gazipaşa gündeminden düşmedi, düşecek gibi de görünmüyor. Sizlerin dikkatini bu plan ve 18 uygulamasının yanlışlığı üzerine çekmek istiyorum. Bu uygulamayı turizm yanlısı ya da karşıtları söyleminden çıkarınız. Yine bu plan ve 18 uygulamasına karşı duruş sergileyenlerin hiçbirisinin turizme karşı olmadığını bilmelisiniz.  Yapılan işin özeti: Gazipaşa halkını, çocuklarımızı, torunlarımızı denizden sürgün etmektir. Zira bu uygulamada halkı gözeten bir durum yok. Halkın gireceği bir plaj, şemsiyesini dikeceği bir yer yok. Doğanın güzellikleri, Caretta caretta kaplumbağaları, oyun alanları, çocuk parkları yok. Plan yatırımcıların isteği doğrultusunda yapılıyor” dedi.

 

Çalışkan, “Koruma amaçlı imar planı ve 18 uygulaması konusundaki görüşlerimizi yüz yüze 2 kez görüşüp konuştuk. Yanlışları, eksikleri, yapılması gerekenleri anlattık. Yerel basında, kamuoyuyla da paylaştık.  Koruma amaçlı imar planı ve 18 uygulamasına karşı olan bir grup arkadaş “Gazipaşa Hepimizin” platformu adıyla bir araya gelmişler. Onlar da bizim gibi yanlışları, eksikleri, yapılması gerekenleri ve önerilerini size iletmişlerdir. Defalarca yerel basın ve sosyal medyada da kamuoyuyla paylaşmışlardır. Konu ulusal basın ve medyada da işlendi. Biz de bu platformun görüşleriyle aynı şeyleri söyledik, düşünüyoruz. Üzülerek söyleyeyim ki Sayın Başkan “Bu platformda devlet memurlarının olduğunu biliyorum” diyerek aba altından sopa gösteriyor. Aklı sıra tehdit ediyor. Sizi belediye başkanı seçimlerinde destekleyen memurların da olduğunu unutuyorsunuz. Gölgesinden korkan memurlar devri kapandı. Her görüşten memur kendi görüşleri doğrultusunda siyasi parti etkinliklerine katılıyor, katılmalıdır” diye konuştu.

 

“Koruma imar planı bizden önce yapılmış. Biz bu planda kalem oynatamayız” diyerek açıklamasını sürdüren Çalışkan, “Ancak plana göre 18 uygulaması yaparız” diyerek haklı olma düşüncesindesiniz. İktidarın tüm yaptıklarına karşı muhalefet ederken bu planı niçin sahipleniyorsunuz? Bu planı ve plana uygun 18 uygulamasını siyasi partiler, sendikalar, dernekler, sivil toplum örgütleri, turizmciler, odalar, muhtarlar, Gazipaşa halkı ve toplum önderleriyle görüşüp tartışarak bir uzlaşmaya varmak yerine bu plana göre 18 uygulaması yapmakta niçin diretiyorsunuz? Bu plana karşı gelen vatandaşları ve kurulan “Gazipaşa Hepimizin” platformunun görüşlerini dinlemek yerine (platformu aynen biz de destekliyoruz) “Bunlar turizme karşılar, Senin orada yerin mi var?, Plana niye itiraz etmediniz?, Aklınız başınıza şimdi mi geldi?” gibi söylemlerle küçümseyici bir tavır alarak adeta alay ediyorsunuz. Yani “Karşı duranlar çatlasa da patlasa da bu planı yapacağız” diyerek Gazipaşa’da adeta “Kanal İstanbul” yaratıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

Çalışkan, “Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi “Bu platformun içerisinde memurlar da var. Hep beraber siyaset yapıyorlar.” Diyorsunuz. Sizin yaptığınız siyaset değil mi? Bu arkadaşlar bir siyasi parti mi kurmuşlar ki siyaset yapsınlar? Ayrıca günümüzde siyaset yapmayan memur mu var? Kaldı ki yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda, attığımız her adımda bile siyaset var. Önemli olan siyaseti halkın yararına yapabilmektir. Sevgili Başkan, bu konuda yazılı ve görsel basında, sosyal medyada görüşler belirten kişilerle tartışmaya giriyorsunuz. “Turizmci bir vatandaşın otel ruhsatının Ali Güzel zamanında verildiğini durumun ne olduğunu ben bilmiyorum. 18 uygulamasında ortaya çıkacak, yapılan 18 uygulamasını iptal ettik. Teknik sorunlar var. Ben bilmiyorum. İnceleyip bakacağız, gerekli düzeltmeleri yapacağız.” diyorsunuz. Anlaşılan o ki bilmediğiniz daha çok şeyler var. Onlar da ortaya çıkarsa o zaman mı düzelteceksiniz? Bilmediğiniz şeyler olan bir planın 18 uygulamasını yapmaya niye diretiyorsunuz?” dedi.

 

Kombi’nin ayrı bir bela olduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Otel ruhsatını veren başkan da sizin partinizin belediye başkanıydı. Kombi belası ayrı bir konu. Üç beş yatırımcıyı korumak yerine Gazipaşa halkının isteklerini yerine getirip onları korumak istemiyorsunuz. Neden bu koruma imar planına göre 18 uygulaması yapmam diyemiyorsunuz? Ama buna karşı olanlar için “Bu uygulamaya niye karşı çıkıyorlar? Halk denize neden giremeyecekmiş? Anlayamıyorum.”diyorsunuz. Doğru söylüyorsun. Anlayamıyorsun. Yoksa anlamak mı istemiyorsun?  Ben anlayamadığına inanmak istiyorum. Zira anlamış olsaydın bizim gördüklerimizi görecek, bizim gibi düşünecektin. Ama görüyorum ki anladığın zaman atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacak.Sanıyorum danışmanların seni yanlış yönlendiriyor. Sayın Başkan, su kemerlerinden Kızılin’e kadar Karadağ’ın dibinden 15metrelik yol var. Bu yoldan denize doğru 18 uygulaması ile oluşturulan adalar arasında 10-12m inen yollar var. “Denize niçin giremeyeceksiniz?” diyorsunuz. Bugün mesai saati bitiminde çalışanları, ilçeye gelecek tatilcileri ve 15-20-30 yıl sonrasını düşünürseniz halkın denize neden giremeyeceğini anlarsınız” değerlendirmesinde bulundu.

 

Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, “Basında çıkan açıklamanızdan öğreniyoruz “Nanu Beach’ten Kızılin’e doğru giden yeşil alan (50m eninde büfelerin olduğu yer) yatırımcının tapusu içerisinde isterse kapatır. Dava açar, kira talep edebilir.” diyerek bizleri örtülü olarak tehdit ediyorsun. Bizler ölümü görüp sıtmaya razı olanlar değiliz. Yine “Biz o yeşil alanı kurtarmak istiyoruz” diyorsunuz. Ola ki o alanı belediyeye kazandırdınız. Oteller yapıldığı zaman o büfeleri yatırımcılar dışında bir yurttaş kiralayabilir mi sanıyorsunuz. Her şey kağıt üzerinde yazılıp çizildiği gibi olmuyor.  Sayın Başkan; sizi,  meclis ve encümen üyelerinizi bir kez daha bu çıkmaz yoldan geri dönmeye davet ediyorum. Karar sizin. Yarın “Yanılmışız, aldatılmışız, Gazipaşa sahillerine ihanet etmişiz” demenizin halk katında hiçbir değeri olmayacaktır. Gazipaşa sahilleri, Gazipaşa halkınındır” diye konuştu.

 

Açıklamasının sonunda koronavirüsüne de değinen Çalışkan, “Basın açıklamamızı koronavirüs ile amansız bir mücadele veren başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, işinin başında çalışmaya devam eden bütün emekçilerimize ve kurumlarımıza üstün başarılar diliyorum. Bu hastalık nedeniyle kaybettiklerimize rahmet, hastalarımıza acil şifalar dilerken, halkımızı da mecbur olmadıkça dışarıya çıkmamaya ve açıklanan kurallara uymaya davet ediyorum. Kamuoyuna Saygıyla…” şeklinde konuştu. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27