SÖZDE DESTEK DEĞİL TAM DESTEK BEKLİYORUZ

Gazipaşa esnafının koronavirüsü nedeniyle zor günler geçirdiğine dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, “Hükümet; sözde destek değil, gerçekçi desteklere halkın yarasına merhem olmalı” dedi.

GÜNDEM 10.04.2020 11:33:09 0
SÖZDE DESTEK DEĞİL  TAM DESTEK BEKLİYORUZ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Covid-19’un (Koronavirüsü) esnaf ve vatandaşları ekonomik olarak sıkıntıya düşürdüğünü, hükümetin halkı rahatlatmak için gerçekçi çözümler üretmesi gerektiğini belirterek, “Sözde destek değil, tam destek bekliyoruz” dedi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçemizde ve ülke genelinde birçok iş yerinin kapandığına dikkat çeken Güven, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü nedeniyle ülkemiz ve vatandaşlarımız zor günlerden geçiyor. Evlerimizde kalarak virüsün yayılmasına engel olduğumuz bu dönemde birçok esnafımız ekonomik olarak yara aldı. Halk, esnaf, çiftçi, şoför, kuaför, turizmci zor durumda. Hükümet koronavirüse karşı ciddi ekonomik tedbirler almalı. Sözde destek değil, gerçekçi desteklere halkın yarasına merhem olmalı” dedi.

 

ELEKTRİK SORUNU

 

Bankaların koşulsuz şartsız kredi reklamı yaptığını ancak kredi çekmek için her bankanın sayısız şartı olduğunu dile getiren Başkan Güven, “Sıkıntıya düşen esnaf bankaya gittiği zaman, ağır şartlardan dolayı kredi çekemiyor. Koşulsuz şartsız esnafa kredi vereceğini söyleyen bankaların, bir birinden ağır şartları bulunuyor. Bankaların aradığı koşullarda Türkiye’de esnaf bulmak çok zor. Hükümetin bu konuda da bir çalışma yapması gerekiyor” diye konuştu. Esnafın elektrik sorununa da değinen Güven, “İş yeri geçici olarak kapatılan esnaflarımızın elektrik yükü var. İnsanlar çalıştıramadığı dükkanları için fatura ödemek zorunda kalıyor. Bu insanlar iş yeri kapalı olduğu için para kazanmıyor. İş yeri ve ev kirası, dükkan ve ev elektrik faturası, zor durumda kalan esnafın belini büküyor. Esnafın göstermelik değil, çözüm üretecek desteklere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 

“SIKINTI BİRLE İKİ DEĞİL”

 

Esnafın birden çok derdi olduğunu dile getiren CHP İlçe Başkanı Güven, “Esnafın, elektrik, su ve kira derdi bir yana, Bağ-Kur ve SSK gibi önemli sorunları var. Para kazanamayan esnaf, evine ekmek götüremediğine mi yansın, yanında çalıştırdığı elemanın maaşını ödeyemediğine mi? Bu anlamda; esnafa, çiftçiye, hayvancıya gerekli her türlü ekonomik destek sağlanmalı” ifadelerini kullandı.