“DERVİŞİN FİKRİ NEYSE ZİKRİ ODUR”

'Hala birilerine rant sağlama peşindesiniz' diyerek kendisine yüklenen MHP İlçe Başkanı Numan Terzi’yi hedef alan Başkan Yılmaz, “Dervişin fikri neyse zikri de odur” dedi.

GÜNDEM 7.04.2020 16:22:33 0
“DERVİŞİN FİKRİ NEYSE ZİKRİ ODUR”

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından Selinus Sahili’nde yapılan 18 uygulamasının tartışmaları bitmek tükenmek bilmiyor. 4 Nisan 2020 tarihinde gazetemizde çıkan 'Sahil Kapanabilir' haberinde, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Adil Üstündağ’ın tapulu arazilerini isterse kapatabileceğini ve arazi içinde bulunan büfelerden kira talep edebileceğini söylemişti. Gazetemizde çıkan o haber, yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yılmaz’ın “Sahili isterse Adil Üstündağ kapatır” açıklamasına sert tepki veren MHP İlçe Başkanı Numan Terzi, “Başkan ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyor' diyerek, Başkan Yılmaz’a yüklenmişti. Başkan Terzi’nin “Vatandaşı kandırıyorsunuz! Tekrar uyarıyorum, hala birilerine rant sağlama peşindesiniz!” Açıklamalarına cevap veren Belediye Başkanı Yılmaz, “MHP İlçe Başkanına sadece şu cevabı veriyorum. Dervişin fikri neyse zikri de odur” dedi.

 

“PLATFORMDA SİYASET YAPILIYOR”

 

MHP İlçe Başkanı Numan Terzi’nin haberinin Gazipaşa Hepimizin Platformunda paylaşılmasına da değinen Yılmaz, “O platformda sadece siyaset yapılıyor. Amacının dışında bir platform olmuş. Gazipaşa Hepimizin Platformu yöneticileri arasında devlet memurlarının da olduğunu görüyoruz. O halde belediyenin yapmaya çalıştığı kamu hizmetine karşı ve siyasi bir kişilik olan belediye başkanına karşı bu platformda sürekli siyasi içerikli mesaj yayınlanması, yine MHP ilçe başkanının siyasi içerikli beyanının bu platformda paylaşılması siyaset yapmak değil midir? Sizin amacınız siyaset yapmak mı?” Diyerek platform üyelerine yüklendi. İnsanların söylemleri ile yaptıklarının çelişkili olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Bakıyorum da turizm getirmedi diye eleştirenler, bugün beni yatırımcılara ruhsat verecek diye eleştiriyor. Dün ne konuşuyordunuz? Bugün ne yapıyorsunuz? Amacınız nedir?” diye konuştu.

 

“BİZİM AMACIMIZ GAZİPAŞA’NIN ÖNÜNÜ AÇMAK”

 

“Yaptığımız çalışmalarda rant yok” diyerek sözlerine devam eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bizim tek amacımız Gazipaşa’nın önünü açmak. İlçemizi bir adım daha ileri götürmek için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Butik otel konusunda da düşücülerimi dile getirdim. Yine söylüyorum. Butik otel yapmak isteyen yatırımcılar varsa gelsin ruhsat vereyim. Bizim derdimiz Gazipaşa’yı beton yığınına çevirmek değil. 18 uygulamasını da bu çerçevede yaptık. Yeşil alan ve kamunun kullanabileceği alanlarla ilgili çok hassas davrandık. O platform üyelerinin dediği gibi, ne yol kapanacak, ne de sahil. Adil Üstündağ isterse arazisini kapatabilir dedim. Adam oraya otel yapmazsa o araziyi ne yapacak? Adamın tapulu malı isterse kapatır. Bu adam o arazileri alırken neden sesiniz çıkmadı? Arazileri adama ben mi sattım? Dediğim gibi, bu konuda siyaset yapıyorlar. Başka bir dertleri yok. Tek istedikleri siyaset yapmak. Ama biz o yeşil alanı kurtarmak için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.