SAHİL KAPANABİLİR

Selinus Sahili’nde büyük bir alanın Adil Üstündağ’a ait olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Üstündağ’ın istediği takdirde sahilde bulunan büfelerden kira talep edebileceğine, hatta tapulu arazisini komple kapatabileceğine dikkat çekt

GÜNDEM 4.04.2020 13:13:50 0
SAHİL KAPANABİLİR

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Selinus Sahili ve 18 uygulamaları hakkında önemli bilgiler verdi. Sahildeki Nanu Beach’ten Kızılin’e varana kadar yeşil alan ve büfelerin Adil Üstündağ’ın tapulu arazisi içinde olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “İsterse adam orayı kapatır. ‘Burası benim tapulu yerim, ben kiraya vereceğim’ diyebilir” dedi. Selinus Sahili’nin sorunsuz olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, Adil Üstündağ’ın istediği takdirde sahilde bulunan büfelerden kira talep edebileceğine, hatta tapulu arazisini komple kapatabileceğine dikkat çekti.

 

“BÜFELERDEN KİRA İSTEYEBİLİR”

 

“Bakmayın Selinus Sahili’ni gidip kullandığımıza” diyen Yılmaz, “Orası sorunsuz bir yer değil ki. Sahildeki Nanu Beach’ten Kızılin’e varana kadar yeşil alan ve büfeler Adil Üstündağ’ın tapulu arsası şu anda. İsterse adam kapatır orayı. ‘Burası benim tapulu yerim, ben kiraya vereceğim’ diyebilir. Adil Üstündağ istese şu an oradaki büfelerin kirasını isteyebilir. Ecrimisil davası açıp alabilir, kazanır da. 18 yaparken bizim bu durumu kurtarmamız gerekiyor. Dolayısıyla, Adil Üstündağ’ın alanını alıp, kendi otel arazisinin içine yerleştiriyoruz. İmar Planı’nda, Selinus Sahili’nde şu an kullanılan yolun kalkacağı, kapanacağı diye bir durum söz konusu değil. Planda açık olarak yolun aynı şekilde durduğu görülüyor” dedi.

 

“YEŞİL ALAN VE YOL OLDUĞU GİBİ DURUYOR”

 

18 uygulamasında mevcut yol ve yeşil alanın korunduğuna değinen Yılmaz, “Su Kemerlerini geçtikten sonra sağa 15 metrelik bir yol yapılıyor. Arkadan Kızılin’e kadar devam ediyor. Bu 15 metrelik yoldan da, şu an Selinus Sahili’nde kullandığımız yola 12 metrelik yollar halinde inişler var. Şu anda mevcut olan yeşil alan ve yol olduğu gibi duruyor. Ben şaşırıyorum, burada halk neden denize giremesin? Bu bizden önce yapılmış bir plan. Dağdan deniz kenarına, deniz kenarından dağa yer geldi diye iddialar ortaya atılıyor da? Şu şeride bir bakın, tek otel yerleri, tek parsel olan alanlardan oluşuyor. Siz bu şeridin en arka kısmından bir yeri en ön kısmına aslanız bile öyle bir durum olamaz. İsteseniz bile dağdan deniz kenarına getiremezsiniz. En geniş olan yer Belediye’nin, orasının bile 200 metre civarında. Adil Üstündağ’ın yeri aşağı yukarı 110 metre genişliğinde. Bunun neyine itiraz ediliyor hala anlamış değilim” dedi.

 

KACABAŞ’IN OTELİ HAKKINDA DA KONUŞTU

 

Bülent Kocabaş’ın otelinde yapılan çalışmalara da değinen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bülent Kocabaş’ın oteline, Ali Güzel zamanında ruhsat verilmiş. İskanı da var. Çatısının, her şeyinin ruhsatı var. Havuzun bir kısmının yolda olduğu ile ilgili de söylentiler var. Yolun içinde diyebilmemiz için, bir imar planı olması gerekir. Ve bu imar planında yolun yerinin belli olması lazım. Daha plan 2019 Şubat ayında kesinleşmiş. Daha önce 2007 yılında kesinleşmiş. Hatta Koru’da 2 kez 18 yapılmış, bozulmuş, bir kere temel atılmış, iptal edilmiş. Selinus ile Koru aynı plan zaten, tek parça. Ama daha sonra, revizyonlar yapılmış, üzerinde değişiklikler yapılmış. En son değişiklik de 2019 Şubat’ta oluyor. Daha sonra 2 tane itiraz geliyor. Birisi belediye, diğeri de yer sahiplerinden birinin, evinin yolda kalmasından dolayı yaptığı bir itiraz. Belediyenin itirazı da çekme mesafeleriyle ilgili. İnşaat yapılırken ‘3 metre yola terk edilecek’ diye bir plan notu var, ona itiraz ediliyor. Bizim zamanımızda da bu itiraz sonuçları geliyor, biz de Temmuz-Ağustos aylarında askıya çıkardık. Biz aslında plan onayını değil, revizyon olayını askıya çıkarıyoruz. Plan 2007’lerde yapılmış bitmiş. Şimdi diyorlar ya, ‘Planı bizden sakladı, gizledi’ diye, gizledim de Koru’daki 18’ler neye göre yapıldı? Plan yokken mi yapıldı? Aynı plan. Yani kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorlar bu konuda.

 

HAVUZ YOLDA OLDUĞU İDDİASI

 

Bülent Kocabaş’ın havuzunun yolda olup olmadığının tespiti de en son 18 uygulaması yapıldıktan sonra ortaya çıkar. Mesela; planda 2 ada ve aralarında yol öngörüldü. Ama hala yolun içinde özel mülk olabilir. Planı yapmadan önce, birileri oralarda tapu sahibiydi. Elinde tapusu var. 18’de ne yapılacak? Bu alanı boşaltacaksın, yolun içindeki özel mülkiyeti kaydıracaksın ve bu yolu açacaksın. Yol artık kamunun mülkiyetine geçecek. Bu yapılmadan, ‘plandaki yolun içerisinde senin havuzun var, şuyun var’ denmez. Önce 18 uygulaması tamamlanmalı. Bülent Kocabaş’ın oteli plan dahilinde yolun içerisinde mi değil mi bilmiyorum. İlk başta orada iki şerit bir yol vardı sonra tek şerit oldu. Belki sonraki değişikliklerde düzeltmişlerdir, bilmiyorum. 18 yapıldıktan sonra bakarız. Yolun içindeyse kenara çeker. Mecbur yol açacağız” şeklinde konuştu.