PAZARDA KORONA ÖNLEMİ

Alparslan Türkeş Parkı’nda kurulan yaş sebze ve meyve pazarında koronavirüsü (kovid-19)salgını kapsamında bir dizi tedbir alındı.

GÜNCEL 4.04.2020 13:13:40 0
PAZARDA KORONA ÖNLEMİ

GAZİPAŞA’DA koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında bu hafta Cuma pazarı Alparslan Türkeş Parkı’nda kuruldu.  Gazipaşa sebze ve meyve pazarının tüm giriş-çıkış noktaları demir bariyerlerle kapatılarak kontrolü giriş yapıldı.  Pazara gelen vatandaşlar giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilen el dezenfektasyonlarını kullandı. Polis ve zabıta ekipleri, pazar yerinde dolaşarak hem esnafın hem de vatandaşların hijyen kurallarına uyup uymadığını denetledi.  Ekipler, vatandaşları sık sık sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyardı.

 

ÜRÜNLER POŞETLENEREK SATILDI

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 12 yaşından küçük çocukların alana giriş yapmasına izin verilmezken, ürünler hijyen kuralları gereği kilo halinde poşetlenerek müşteriye satıldı. Tezgâhların arasında üçer metre boşluk bırakıldı ve alana esnaf sayısının 2 katından fazla vatandaşın girişine izin verilmedi. Pazarın giriş noktalarına uyulması gereken kurallarla ilgili bilgilendirici afişler asıldı.  

 

BAŞKAN YILMAZ DENETLEDİ

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, maske ve eldiven kullanarak pazar yerinde denetlemede bulundu. Esnaf ve vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Yılmaz, koronavirüs kapsamında alınan tedbirlere uyulması gerektiğini hatırlattı. Vatandaşlardan sosyal mesafe kuralına uymalarını isteyen Başkan Yılmaz, “Yaş sebze ve meyve pazarımızı koronavirüs tedbirleri kapsamında Alparslan Türkeş Parkı’nın yanındaki alana taşıdık. Esnaf ve vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinledik. Pazar esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar, hemşerilerimize de iyi alışverişler diliyorum” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27