GAZİPAŞA’YA GELMEYİN

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, koronavirüsü salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Antalya’ya giriş çıkışlara sınırlama getirildiğini açıkladı. Alınan kararın ardından denetimlerini sıklaştıran Güney Jandarma Karakolu e

GÜNDEM 3.04.2020 12:58:30 0
GAZİPAŞA’YA GELMEYİN

Antalya Valiliği, koronavirüsü tedbirleri kapsamında diğer şehirlerin de örnek alacağı bir karar aldı.  Valilik, virüsün yayılmasını engellemek için alınan tedbirler kapsamında Antalya’ya giriş çıkışlara sınırlama getirdi. Alınan kararı kendisine ait sosyal medya hesabından duyuran Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “An itibariyle Antalya girişlerinde yaptığımız koronavirüsü kontrollerimizi en üst seviyeye çıkarıyoruz. Seyahat İzin Belgesi ve çok ciddi mazereti bulunmayan hiç kimse Antalya’ya gelmeye kalkmasın. Lütfen herkes, #ŞehrindeKal’sın’ #EvindeKal’sın!” dedi.

 

HERKESİN ATEŞİ ÖLÇÜLDÜ

 

Alınan kararların ekonomik faaliyetleri içeren ticari araçları ve işçi servislerini kapsamadığını belirten Vali Karaloğlu, “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda aldığımız kararımız ekonomik faaliyetleri içeren ticari araçları ve işçi servislerini kapsamamaktadır. Bunlar dışında kalan özel araçlar dahil, tüm araçlar için aldığımız karar geçerlidir. Tüm kararlar Antalya’mız için.  Lütfen uyalım” dedi. Alınan kararın ardından denetimlerini sıklaştıran Güney Jandarma Karakolu ekipleri geçerli mazereti olmayan kişileri şehre sokmadı. Denetimlerde tedbiri elden bırakmayan jandarma, koruyucu elbise ve maske kullanarak, uygulama esnasında vatandaşların ateşini ölçtü.

 

ANTALYA’DA CAN KAYBI VAR

 

Sağlık Bakanlığı’nın il il vaka sayılarını açıkladığı gün Antalya’da 95 vakanın olduğunu açıklayan Vali Karaloğlu, 1 Nisan itibariyle Antalya’da koronavirüsü salgınından 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Alınan tedbirlere her vatandaşın uyması gerektiğini dile getiren Karaloğlu, “Sevgili Antalyalılar; Koronavirüsü vakasında ilk onda değiliz ama bu can kaybımızın olmadığı anlamına gelmiyor. Antalya’mızda 95 korona vakası ve 3 can kaybımız var. Allah rahmet etsin. Vakaları bu seviyede tutmak elimizde. #DahaFazlaTedbir #DahaÇokDikkat” ifadelerini kullandı.

 

MUHTAR AÇIKLAMA YAPTI

 

Antalya Valiliği tarafından alınan Antalya’ya giriş çıkış sınırlanması hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Güneyköy Mahallesi Muhtarı Yahya Küçükballı, “KOVİD-19 virüsü kapsamında Antalya’ya giriş çıkışlara kısıtlama getirildi. Güneyköy’de gıda taşıyan kamyonlar hariç giriş-çıkışlar kapalıdır.  İkameti Antalya’da olamayanların geçişine izin verilmiyor” dedi.

 

Öte yandan, Güney’de yapılan denetimler sırasında mahalle girişinde uzun araç kuyruklarının oluştuğu görüldü.