“YOLU HASTANE YÖNETİMİ AÇIYOR”

Başkan Yılmaz, Devlet Hastanesi’nde açılan alternatif yolla ilgili rant iddialarına yanıt verdi. Yılmaz, “Yolu hastane yönetimi açıyor. Neden açılıyor onu bilmem” dedi.

GÜNDEM 3.04.2020 12:54:23 0
“YOLU HASTANE YÖNETİMİ AÇIYOR”

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Devlet Hastanesi’nde açılan alternatif yolla ilgili rant iddialarına yanıt verdi.  Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde açılan yoldan haberdar olmadığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Ben düne kadar böyle bir olayın varlığından haberdar değildim.  Bu nedir diye arkadaşları çağırdım. Hastanenin sol bahçe duvarının kenarında 12 metrelik bir yol var. Bir de Cebeli tarafına giden 12 metrelik bir yol var.  Başhekimliğin hemen üstünden yani 12 metrelik yolun karşısından bir kapı açacaklar.  Bu hastane yönetiminin kendi kararı.  Belediyeyle bir ilgisi yok bunun. İstediği yere kapısını açar, bahçe duvarından dışarıya çıkış verebilir. Bizden izin almalarını gerektiren bir şey yok. Bizim orada yaptığımız bir işlem bir şey yok. Bu kapıyı neden açıyor oraya, onu bilmem” dedi.

 

“NEYE ALET EDİLMİŞİM?”

 

Belediye Başkanı Yılmaz, “Bir yerel gazetede okudum. Bende alet edilmişim, neye alet edilmişim diye çağırdım, planı getirdiler. Hastane yönetimi,  hasta sayısının artması sebebiyle trafik yoğunluğunun arttığını ve yoğunluğun azaltılması için buranın yola bağlanmasında bir sakınca olup olmadığını sormuş. Arkadaşlar da, bahse konu yolun 1/1000 ölçekli uygulama imar planında 12 metrelik taşıt yolu olduğunu ve yolun taşıt geçişine uygun olduğunu söylemişler.  Hastane yönetimi bir kapı açmak istiyorum, bu yola da ulaşım vermek istiyorum derse neden hayır diyelim ki. Ben bilemem hastane yönetiminin bir amacı var mı?  Bazı şeyleri hizmet için yaparsınız birilerinin menfaatine kimilerinin de aleyhine olur.  Siz hizmet gereği yaparsınız ama birilerine rant sağlar.  12 metrelik yolun kenarı medikalcı, eczacı dolacaktır. Birilerine rant sağlanacaktır. Hastane yönetimi bu kapıyı açarken veya açmayı düşünürken buradaki insanların ticari geleceğini mi düşündü yoksa gerçekten de başhekimliğin önü taşıt-insan trafiği açısından çok kalabalıktı da rahatlatmayı mı düşündü bilmiyorum. Hastanenin bahçe duvarının yıkılması ya da yıkılmaması benimle ilgili bir konu değil ki” şeklinde konuştu.