BELEDİYEDE KORONA SEFERBERLİĞİ

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, koronavirüs salgınına yönelik yapılan tedbir çalışmalarını anlattı.

GÜNCEL 3.04.2020 12:53:41 0
BELEDİYEDE KORONA SEFERBERLİĞİ

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bugüne kadar alınan tedbirleri değerlendirdi.  Başkan Yılmaz, belediye olarak koronavirüse yönelik yapılan tedbir çalışmalarını anlattı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle belediye çalışanlarından kronik rahatsızlığı olanları, belli bir yaşın üzerinde olanları izne gönderdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Koronavirüs tedbirleri nedeniyle belediye çalışanlarımızın büyük bir kısmını gönderdik. Kronik hastalığı olanlar, belli bir yaşın üzerinde olanların hepsine izin verdik. Çalıştıkları ortamlarda çok kalabalık olmasınlar diye yıllık izin kullanamamış arkadaşların bir kısmını zorunlu izne dahil ettik. Böyle bir dönemde öncelikle belediyenin ayakta durması gerekir ki,  vatandaşlara hizmet götürülebilsin. Çalışanlarımızın büyük bir bölümü görev başında.  Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimize takviyeler yaptık. Diğer birimlerden buralara kaydırmalar oldu. Parke döşeme, yol yapımı,  yağmursuyu hattı döşeme gibi çalışmalarımızı biraz rölantiye aldık” dedi.

 

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Gazipaşa Belediyesi’nin koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Yılmaz, “Gazipaşa Belediyesi sağlık personeli tarafından, belediyeye giriş yapan vatandaşların ve çalışan tüm personellerimizin periyodik aralıklarla ateş ölçümleri yapılıyor. Bugüne kadar yüksek ateşi olan çalışma arkadaşımıza rastlamadık. Zaman zaman sahada çalışan arkadaşlarımızın da ateş ölçümleri yapılıyor. İlçemiz genelinde kamu binaları çevrelerinde, cadde ve sokaklarda düzenli aralıklarla, tanker araçlarımızla dezenfekte (yıkama) çalışmaları yapılıyor. Şehri baştan sona dezenfekte ettik. Tankerlerimizdeki suyun içine ilaç koyarak tüm şehri i ilaçladık. İkinci tura başladık. Sürekli dezenfekte çalışmaları yapılmakta.  Sadece cadde ve sokakları değil, kamuya ait bütün binaları ilaçlıyoruz.  Pazar yeri giriş çıkışlarına giren çıkan kişilerin el dezenfektasyonu yapması için dezenfektasyon makineleri koyduk” dedi.

 

VEFA GRUBUNA DESTEK

 

Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu’na destek verdiklerini kaydeden Yılmaz, “65 yaş ve üstü evde yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlamak için 2 personel ve hasta nakil aracımızı Gazipaşa Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Vefa Sosyal Destek Grubu’na görevlendirdik. Vefa Sosyal Destek Grubu’na maddi ve manevi desteklerimizi sürdürüyoruz. İhtiyaç halinde daha da destek vereceğiz” diye konuştu.

 

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ”

 

Belediye olarak da ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Belediye olarak da biz ihtiyaç sahiplerine yardım yapmaya çalışıyoruz. Bize ihtiyacı olduğunu bildiren olursa ya Vefa Sosyal Destek Grubu’na gönderiyoruz ya da kendimiz ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İleride bu yardımları arttırmayı daha da düşünüyoruz.  Ramazan öncesi.  Her başvurana değil de gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara destek olmak istiyoruz. Belediyemizin imkanları ölçüsünde vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

 

TEDBİRLER UYGULANIYOR

 

Vatandaşların sağlığı için çalışmaların titizlikle devam ettiğine değinen Yılmaz, “Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere belediyemizin bütün birimleri ve imkanlarıyla vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmaları titizlikle sürdürmekteyiz. Virüs salgınıyla baş etmenin temel kuralı temizliktir. Evde, sokakta, kamuya ait yerlerde yani her yerde temizliğe dikkat edeceğiz.  Temizlik işlerimize çok iş düştüğünü görüyoruz. Şuanda diğer birimlerden de destek alarak aralıksız bir şekilde temizlik ekibimiz çalışıyor. Zabıtada alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığı denetliyor. Gerekli uyarırlı yapıyor.  Koronavirüs hakkında bilgilendirici el broşürü, reklam alanları (bilboard – megalyt- raket), video çalışmaları da yaptık. Parklar, mesire alanları, oturma alanları şeritlerle (uyarıcı afişlerle) halkın kullanımına kapatıldı. Şuanda kaymakamlığın aldığı kararla insanlar piknik alanlarına gidemiyor, parklarda çocuklar oynayamıyor, banklarda oturamıyor. Biz bankların bir kısmını kaldırdık,  bir kısmını da şeritlerle çevirdik.  Zaten sokağa çıkmak da azaldığı için bu tip yerlere de rağbet de azaldı. 

 

Zabıta Müdürlüğümüz, koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkan genelgeleri vatandaşlara tebliğ ederek, denetimlerine devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan hijyen ekibi ile kamu binaları, park bahçeler, eczaneler yani halkın yoğun olarak kullandığı alanları periyodik aralıklarla dezenfekte ediyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından mahallelerimizdeki çöpleri aldıktan sonra her gün dezenfekte ediyoruz” diye konuştu.

 

“TEMİZLİĞE DİKKAT EDELİM”

 

Temizliğe dikkat edilesi gerektiğini anlatan Başkan Yılmaz, “Halkımızın dikkat etmesi gereken en önemli şey temizlik. El yıkamayı öğreneceğiz. Dışarıya çıktığımızda nerede su görüyorsak ya da evimize gelir gelmez ilk işimiz hemen elimizi sabunlamak olmalı. Uzmanlar,  sabunla 20 saniye kadar elimizi yıkamamız gerektiğini söylüyor. Ellerimizi sabunlu suyla sık sık yıkamamız gerekiyor. Kış aylarında grip nezle gibi rahatsızlıklar oluyor. Öksürürken ya da hapşırırken dirsek içine doğru kapatılması gerekiyor. Mümkün olduğunca vatandaşlarımızın yüzlerine dokunmaktan kaçınması gerekiyor. Sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Hepsinden önemlisi izolasyon. Evde kalacaksın. Ne kadar dikkatli olursak olalım kapı koluna yapışıyoruz, tuvalete gidiyoruz, giriş çıkışlarda kenarlara temas ediyoruz. Bizim kendimizi tam korumamız ya da bizde bir rahatsızlık varsa çevreye bulaştırmamak için izole olmalıyız. Bu kurallara uyulduğu sürece ben bir sorun olacağını düşünmüyorum” dedi.

 

YILMAZ GÖNÜL ALIYOR

 

Gazipaşa’da üç bin civarında yaşlı vatandaş bulunduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, kendisinde numaraları olanları zaman zaman arayarak gönüllerini aldığını söyledi Yılmaz, “Antalya’mızda, Gazipaşa’mızda şuanda çok ciddi bir vaka duymadık. Ama olamayacağı anlamına da gelmiyor. Tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan belli bir süre sabırlı olmalarını istiyorum. Evdeler şuanda sıkıldılar biliyorum. Özellikle de yaşlılarımız. Fırsat buldukça ben telefonu olanları bir ihtiyacınız var mı diye gönüllerini almak için arıyorum. Memnun da oluyorlar. Hepsini arama şansım yok çünkü telefonları yok. Buradan da şunu söylüyorum, bende onların telefonu belki yoktur ama benim telefonum onlarda olabilir. Bir ihtiyacı olanlar beni ve belediyeyi direkt arayabilir. Biz onlara yardımcı olmaya hazırız. Kazasız belasız bugünleri atlatalım istiyorum” diye konuştu.

 

NAKİT SIKINTISI ÇEKENLER VAR

 

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bazı işyerlerinin kapandığına değinen Belediye Başkanı Yılmaz, işyerini açamayan ya da işten çıkarıldığı için nakit sıkıntısı çeken vatandaşların olduğuna değindi.  Bu kesim için neler yapılabileceğine bakacağını kaydeden Yılmaz, “İşyerini açamadığı için ya da işten çıkarıldığı için birden nakit sıkıntısı çeken hemşerilerimiz oluşmaya başladı. Belki de bunlar kendilerine yedirip ‘İşsiz kaldık, paramız yok’ diyemiyorlar. Önümüzdeki günlerde bu kesim için ne yapabiliriz diye bakacağım. Yoksa aç kalan, eskiden bu tarafa yoksul olduğu için sahipsiz olan yok” dedi. Sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Yılmaz, “Bu süreci doğru değerlendirmek lazım. Yani 15 gün mü sürecek, 15 ay mı sürecek bilmiyoruz. İlk 15 günde bütün kaynakları tüketip, sonra bakınıp kalacak mıyız? Yoksa zaman içerisinde ihtiyaç oldukça mı bu alana yöneleceğiz. Onları iyi değerlendirmek lazım” ifadelerini kullandı.

 

YASAK ALANDAN CANLI YAYIN

 

Bazı vatandaşların yasak olmasına rağmen mesire alanlarına giderek canlı yayın yaptığını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Koronavirüs tedbirleri nedeniyle park ve mesire alanlarına giriş yasaklandı. Ancak bazı vatandaşlar zaman zaman kuralları ihlal edebiliyor. Kapalı olmasına rağmen ‘Başkan mesire alanının temizliğini yapmıyor’ diye canlı yayınlar yapılıyor. Ancak mesire alanına şuanda giriş yok. Kapalı bir yeri kim kirletir ya da kapalı bir yeri kim gidip görür? Doğrusu merak ediyorum. Çünkü giriş yasak” dedi.

 

“HAKSIZLIĞA TAHAMMÜLÜM YOK”

 

Sosyal medya paylaşımlarına olumsuz eleştiri yapanları takip ettiğini, bu kişilerin bazılarının kendisinden yerine getirilmeyecek bir takım taleplerde bulunduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Sosyal medyada bana yapılan eleştirilerin hepsini takip ediyorum. Cevap yazmıyorum ama bundan sonra yazacağım. Her yorumumun altına eleştiri yapan arkadaşlarım, tanıdıklarım için söylüyorum. Tanıdıklarımın yerine getirilemeyecek bir takım benden talepleri oldu.  Ondan sonra her paylaşımın altına olumsuz eleştiri yazmaya başladılar. Yani bunları tek tek ifşa da edebilirim ama bana yakışmaz. Çok da şey olursa çekinmem taleplerini de söylerim. Kamuoyu da bilsin kim haklı kim haksız. Haksızlığa da tahammül edemem” ifadelerini kullandı.